"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/11/2011

PSM-IV-ExM creu preocupant que el Govern celebri la subscripció d’un crèdit de 100 milions d’euros

El grup parlamentari expressa els seus dubtes davant les xifres que ofereix el PP mentre considera poc creïble la previsió de recaptació de l’IRPFEl grup parlamentari PSM-IV-ExM ha expressat la seva preocupació davant l’escenificació del Govern per la subscripció d’un simple crèdit, del qual n’amaga elements, “si aconseguir 100 M és explicat com una proesa, què hem de pensar dels més de 1.000 milions d’euros que preveu el pressupost per a 2012? Al cap i a la fi, si poden aconseguir 1.000 milions, per què bravegen tant de signar-ne 100? Molt pitjor seria suposar que dubten de poder-los aconseguir perquè, aleshores, trontolla tot el pressupost 2012” –diu Alorda, qui recorda que l’any 2010 l’endeutament subscrit fou de 555 milions i que a finals d’octubre encara no s’havia subscrit un sol cèntim per a 2011 (al marge operacions de tresoreria).

 

Joana Lluïsa Mascaró, diputada de la coalició, insisteix que la situació dels proveïdors exigia exhaurir la possibilitat de crèdit per enguany recordant que el govern està autoritzat, des de juliol per l’Estat i des de principis de mes pel Parlament de les Illes Balears, a subscriure 354 milions de deute i que el Partit Popular va anunciar que es limitarien a endeutar-se només per 209. El PSM-IV-ExM creu que seran insuficients, i que es torben molt, ja que som a finals de novembre, provocant enormes tensions de tresoreria i un dèficit inevitable en el pressupost de 2011.

 

“De fet, s’intueix una estratègia de convertir el 2011 en un annus horribilis i ajornar la reacció per a 2012, per què sinó és tan aberrant endeutar-se enguany i, en canvi, podem superar els 1.000 milions el 2012? L’altra resposta fa encara més por, que es confiï en retallades massives de Rajoy per fer “estalvis” sobre la depesa social i, així, no haver de subscriure els 1.000 milions de deute, que haurien estat una simple argúcia comptable per quadrar els pressupostos”. 

 

Els ingressos per IRPF

 

Per altra banda, Alorda remarca que és incomprensible que els pressupostos per a 2012 només prevegin 146 milions per l’impost sobre la renda, quan l’any passat se’n recaptaren 640, i, enguany, a finals d’octubre, ja havíem superat la recaptació de l’any passat.

 

“La previsió no és creïble i provoca l’anàlisi que els ingressos per impostos directes (els que graven la riquesa i no el consum) són extraordinàriament baixos a les Illes Balears, i afecta les depeses que es calculen a partir de la previsió d’ingressos, com les aportacions als ajuntaments o a la cooperació”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: