"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/11/2011

“Rajoy ens retrocedeix fins a principis dels segle XX negant la necessitat de la llei de Dependència”

La diputada Fina Santiago alerta d’un retrocés i una fractura social si el candidat a la presidència del govern espanyol aconsegueix arribar a governar i deroga la norma que dóna cobertura a milers de persones i famílies que necessiten aquest suport econòmicLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa assegura que és inacceptable que Mariano Rajoy defensi la inviabilitat de la dependència perquè suposa situar l’actual societat en els paràmetres de principis del segle XX. La diputada ecosocialista afirma que cap país europeu es planteja tornar enrere un dels majors drets adquirits per un dels sectors més desafavorits de la societat. “Els governants tenen l’obligació de vetllar per les necessitats dels ciutadans i fer viables les solucions. Això és el que s’espera dels polítics, que aportin solucions viables i no que tirin la tovallola”.

 

En aquest sentit, Fina Santiago ha celebrat que el PP hagi destapat les seves intencions en una entrevista publicada avui a un diari estatal i pocs dies abans de les eleccions generals que s’han de celebrar aquest diumenge. “D’aquesta manera, els ciutadans podran reflexionar sobre les propostes del PP i les seves intencions en qüestions clau com és la llei de Dependència”.

 

La diputada considera que “l’únic que és inviable és que les famílies que tenguin un fill amb una discapacitat hagin d’assumir totes les despeses generades de la seva adequada atenció”. Sobretot, afegeix Santiago, en un moment on l’envelliment de la població és cada vegada més pronunciat. És per això que l’administració pública ha assumit amb el temps una responsabilitat més rellevant davant les creixent necessitats socials, un fet que ara el PP vol tornar enrere.

 

Aquestes declaracions del candidat Rajoy es produeixen després que el govern autonòmic hagi presentat els comptes per al 2012 amb la previsió de pagar les despeses de dependència tan sols durant els primers quatre mesos de l’any. “Ara entenem la tranquil·litat de la consellera de Sanitat, Benestar i Família, Carmen Castro, al reconèixer aquesta mancança en els pressupostos ja que preveuen la victòria del PP a nivell estatal que derogarà la llei de dependència”.

 

Fina Santiago assegura que de produir-se, la fractura social i el retrocés en les polítiques de benestar socials serà irreversible i deixarà sense atenció milers de persones amb dependència. Si la llei de dependència es deroga, l’administració no tindrà l’obligació d’ajudar als més desafavorits i tan sols ho farà si disposa dels doblers.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: