"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/11/2011

PSM-IV-ExM considera un greuge per als artesans la supressió de BaleArt

El Govern demostra la manca de sensibilitat cap a la cultura i tradicions pròpies i cap a un sector econòmic, l'artesà, que a més és un reclam turístic desestacionalitzador 

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa valora molt negativament la decisió del Govern de no dur a terme la tradicional fira d’artesans i la considera injustificada al no tenir en compte la rellevància d’aquest esdeveniment anual per als artesans.

 

La diputada Joana Lluïsa Mascaró considera que el PP ha castigat al gremi d’artesans que viuen encara avui en dia del valor de les tradicions i l’artesania típica de les illes amb un greuge comparatiu si tenim en compte que ells també són empresaris, emprenedors i autònoms. Es tracta d’una fira que reportava per als treballadors d’aquest gremi un terç dels ingressos de tot un any, i deixar-lo sense aquesta cita els condemna a la precarietat econòmica i a la possible desaparició d’alguns.

 

En aquest sentit, la coalició nacionalista i ecosocialista recorda que es tracta d’un esdeveniment que potencia i posa en valor els oficis artesans i artístics que caracteritzen el passat i el present i de la nostra terra i que necessiten garanties de futur. És per això, que el PP amb aquesta decisió evidencia la manca de sensibilitat cap a la cultura i tradicions pròpies i cap a un sector econòmic, l’artesà, que a més és un clar reclam turístic desestacionalitzador.

 

Cal recordar que aquesta fira s’ha celebrat durant els darrers 25 anys en unes dates molt propícies per al turisme de Mallorca i en especial de Palma, ja que sempre s’ha fet coincidir amb els dies festius del pont de desembre. Unes dates que han afavorit als artesans però també a la ciutat de Palma contribuint a dinamitzar-la econòmicament i turísticament.

 

La coalició lamenta que es deixi perdre una oportunitat com aquesta per una quantitat de doblers que pot ser assumida perfectament pel Govern. De fet, el Gremi d’Oficis Artesans i Artístics va assumir des d’un principi certs sacrificis perquè la fira es pogués dur a terme, però tenint en compte els entrebancs constants que ha posat el Govern i l’Ajuntament de Palma, és evident la manca de voluntat política del PP per mantenir una de les cites més importants de l’any pel sector de l’artesania.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: