"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/11/2011

La coalició de Palma considera l’actitud de Julio Martínez ofensiva i exigeix una rectificació per millorar la qualitat democràtica dels plenaris

Antoni Verger recorda que els regidors van abandonar el plenari en solidaritat amb unes entitats i persones que havien estat insultades pel portaveu municipal del PP, qui va manipular unes paraules d’un diputat per acusar en fals a les entitatsLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa de Palma considera ofensiu, humiliant i poc democràtic el comportament del portaveu municipal del PP a Cort ahir al plenari extraordinari, qui va acusar als membres de les entitats de l’àmbit social d’estar manipulades per l’oposició. El portaveu de la coalició sobiranista i ecosocialista, Antoni Verger, exigeix al PP “afrontar els debats i no intentar evitar-los provocant crispació i llançant falses acusacions, com fa habitualment el portaveu popular Julio Martínez”.

 

A Palma, 101 treballadors de l’àmbit social, educadors familiars, orientadors laborals, dinamitzadors juvenils, han perdut la seva feina perquè l’Ajuntament ha suprimit o retallat els programes socials en què feien feina. També 346 aturats de llarga durada han quedat al carrer, i altres 200 treballadors de l’àmbit social estan amenaçats per un ERO. En definitiva, a Palma estam assistint al desmantellament d’una xarxa d’atenció social que s’havia anat conformant durant els darrers 30 anys a la ciutat, i davant aquest fet, exposat amb molta correcció i educació per part de representants de l’àmbit social, és inacceptable que el PP tengui com a únic argument acusar a les entitats que acudiren ahir al plenari a exposar el seu punt de vista d’estar manipulades.

 

“Els regidors del PSM-IV-ExM volem participar del debat polític als plenaris amb ànim constructiu, per debatre a fons els temes, i per contribuir així a millorar, corregir i reconduir les polítiques que pretén dur endavant l’equip de govern de Cort. El que no acceptarem des del PSM-IV-ExM és que el portaveu del PP eviti el debat real i es dediqui a expressar acusacions completament falses, faltes de respecte i expressions despectives que baixen el nivell del plenari fins a límits inassumibles”. Per tot això, explica Verger, ahir ens vérem obligats a abandonar el plenari, i el tornarem abandonar si es torna a menysprear i humiliar ciutadans que han acudit a la casa de tots a exposar punts de vista i fets amb màxima correcció i educació.

 

Des del PSM-IV-ExM també volem denunciar el comportament incívic d’un grup de ciutadans que acudiren ahir al plenari amb l’única intenció d’increpar i insultar als representants dels treballadors de l’àmbit social. Molts d’aquests ciutadans són habituals dels plenaris de Cort i el seu comportament consisteix sistemàticament en interrompre i escridassar les intervencions dels regidors de l’oposició. Els plenaris haurien de ser llocs de debat democràtic on s’imposin les bones formes i s’exposin els diferents punts de vista amb respecte i ànim constructiu. El PP no hauria d’intentar desviar l’atenció dels debats provocant crispació i convertint els plenaris en un espectacle lamentable.  


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: