"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/11/2011

PSM-IV-ExM proposa exportar el Sónar a Palma per la seva vessant turística, cultural i econòmica

El grup municipal insta a l’Ajuntament de Palma a iniciar les gestions oportunes amb els organitzadors d’aquest festival de música per tal d’estudiar la viabilitat de realitzar en temporada baixa aquest esdeveniment musical amb un format específic per a PalmaEl grup municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa aposta fermament per propostes culturals que contribueixin a pal·liar els efectes d’aquesta crisi econòmica. La coalició entén la cultura i totes les seves manifestacions com una alternativa econòmica molt important a la crisi actual i vol convertir Palma en una ciutat emprenedora en iniciatives que conjuguin aquest trinomi: cultura, turisme i economia.

 

Per això, el regidor Antoni Noguera defensarà en el proper plenari de Cort una proposició per tal d’exportar el format del festival de música i art multimèdia Sónar a Ciutat. El Sónar és un festival pioner i únic en el seu format i continguts: un referent internacional de primer ordre gràcies a una cuidada oferta cultural lúdica i artística, avantguarda i experimentació. A més, la seva repercussió econòmica per Barcelona ha reportat a la ciutat de Barcelona uns ingressos espectaculars i en els darrers anys s’ha exportat a altres indrets de l’estat, (A Coruña 2010-2011).

 

Per aquests motius, la coalició ecosocialista proposa a l’Ajuntament de Palma iniciar les gestions oportunes amb els organitzadors del festival per estudiar la possibilitat de celebrar-lo a la nostra ciutat. Donada la gran repercussió mediàtica, econòmica i turística que reporta, PSM-IV-ExM considera la proposta com a molt interessant per celebrar-la en temporada baixa i contribuir en bona mesura a lluitar contra l’estacionalització.

 

En termes econòmics, vos  adjuntam un estudi d’impacte econòmic del Sónar que reflexa que aquest esdeveniment ha contribuït al manteniment de més de 216 llocs de feina i ha reportat més de 3 milions i mig d’euros en ingressos fiscals. Unes xifres que sumades a la generació del 0,03 del PIB de Catalunya, uns 47 milions d’euros, permeten garantir que es tracta d’una proposta viable i molt beneficiosa per la repercussió econòmica però també per la repercussió en el sector turístic i cultural de Ciutat.

 

Antoni Noguera manifesta el seu convenciment que l’equip de govern de Cort “sabrà valorar la importància d’aquesta proposta i comencen a entendre que la cultura és l’eina per combatre la desestacionalització, i també per crear noves oportunitats de generar ingressos per Palma amb turisme cultural. CULTURA X SORTIR DE LA CRISI”.

 


Documents

Proposició Sónar: Turisme i Cultura (365 KB)
Informe Econòmic Sónar Barcelona (85 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: