"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 18/09/2004

Els JEN-PSM acusen Moratinos de fomentar el secessionisme de la llengua catalana

Els Joves d’Esquerra Nacionalista han enviat una carta al ministre d’Afers Exteriors del Govern Espanyol, Miguel Angel Moratinos en la qual expressen la seva absoluta reprovació per la presentació que va fer el ministre espanyol del català i el valencià com a idiomes diferents, fomentant així el secessionisme de la llengua catalana. Els joves del PSM han instat Moratinos a rectificar d’immediat la seva actitud.

Els JEN han pres aquesta determinació després que el passat 13 de setembre el ministre espanyol va fer pública una carta oficial adreçada a les més altes instàncies de la Unió Europea en la què informàveu del desig del govern espanyol que en el curs de la corresponent reforma [...] es reconegui l’estatut de llengües oficials”. En aquesta mateixa carta Moratinos esmentàva ”el català, el valencià, el gallec i el basc” com les llengües “per a les quals es demana l’oficialitat a la Unió Europea”.

Pel que fa l’oficialitat de la llengua catalana, els Joves d’Esquerra Nacionalista han recordat al ministre d’Afers Estrangers del Govern espanyol que el català és la novena llengua europea més parlada en nombre d’habitants, per davant d’altres llengües reconegudes com el danès, el maltès el suec o el txec. De fet, apunten els joves nacionalistes, el català és la llengua no oficial de la Unió Europea amb més nombres de parlants. Per tot això, els JEN insisteixen que en aquest moment en l’antiga i justa aspiració a l’oficialitat de la llengua catalana a la Unió Europea.

Els JEN-PSM també han enviat al ministre espanyol el llibre del professor Joan Coromines titulat El que s’ha de saber de la llengua catalana. Pel que fa a la “comissió d’experts” que, segons sembla, vol crear el Govern espanyol, els JEN han informat a Moratinos que “aquest interlocutor ja existeix i que s’anomena Institut d’Estudis Catalans. Per a qualsevol qüestió que vulgueu saber sobre la llengua catalana, podeu adreçar-vos a la seva Secció Filològica.”

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: