"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 20/09/2004

El PSM demana al Consell que mantengui el suport a la campanya de productes mallorquins i al “Carrefour” d’Unió de Pagesos

El PSM ha presentat una moció en la qual demanen al Consell de Mallorca que mantengui el seu suport a la campanya de Nadal de productes mallorquins i al “Carrefour” d’Unió de Pagesos. Els nacionalistes consideren que el trencament d’aquestes iniciatives s’ha produït sense adduir-ne els motius, sense l’existència de raons socials conegudes que ho justifiquin i sense que les raons que varen donar peu a que el Consell de Mallorca els hi donàs suport hagin canviat, més aviat en el moment en què es comencen a veure fruits d’aquestes col·laboracions.

El PSM explica que, des de fa uns deu anys, i significativament des de l’any 1995, el Consell de Mallorca ha emprès un seguit d’iniciatives de suport a la diversificació de l’economia mallorquina: el turisme cultural, patrimonial i gastronòmic, la indústria productiva, l’artesania i, de manera especial, l’agricultura i el desenvolupament rural. Segons els nacionalistes, aquestes iniciatives, tot i la seva modèstia pressupostària, varen produir un efecte d’arrossegament sobre l’acció política de la resta d’institucions.

El PSM recorda que, entre aquestes iniciatives, una de les primeres, de les de més èxit i continuïtat, ha estat el suport a la iniciativa d’Unió de Pagesos de Mallorca de realitzar una campanya de promoció de productes alimentaris mallorquins per a Nadal. Els nacionalistes manifesten que aquesta campanya s’ha realitzat sense interrupció al llarg de vuit anys i ha constituït una fita en la revalorització social dels productes mallorquins i que serà recordada com a la primera acció institucional de suport als productes locals. En aquest sentit, el PSM denuncia que la reducció dràstica en l’aportació prevista per a l’any 2004 afectarà indefectiblement la potència de la campanya i posa en perill la seva continuïtat.

El PSM també ha argumentat que Unió de Pagesos va dur endavant la iniciativa de posar en funcionament el “Carrefour” de Mallorca, centre d’informació europeu en l’àmbit rural (un centre avalat, cofinançat i reconegut, a efectes de tramitació i representació, per la Unió Europea). Els nacionalistes expliquen que aquestes oficines tenen per objecte acostar i facilitar la gestió i coneixement de la Unió Europea i las seves polítiques al medi rural. En aquest sentit, el PSM posa de manifest que la retirada de suport institucional en pot provocar la desaparició.

Per altra banda, el PSM també ha sol·licitat a la institució mallorquina que subscrigui un nou conveni de col·laboració amb el Patronat de Races Autòctones de les Illes Balears (PRAIB) a fi s’afavorir la seva tasca en relació a les races domèstiques autòctones de Mallorca. Els nacionalistes han fet aquesta demanda després que el Consell de Mallorca ha comunicat a l’entitat la rescissió del conveni que hi mantenia, emplaçant-la a possibles col·laboracions puntuals en el futur.

El PSM explica que el suport al PRAIB, una entitat dedicada a la recuperació i promoció de les races domèstiques autòctones, és una mesura en favor del medi rural que ha contribuït al progressiu suport en aquesta línia que avui s’ha valoritzat, fugint de l’estampa exòtica i folklòrica de la presència a Mallorca d’aquestes races i donant valor al seu potencial econòmic per a les produccions amb denominacions de qualitat, definició de races i per la reserva genètica que representen.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: