"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 17/09/2004

El PSM demana que s鈥檃mpli茂 la delimitaci贸 del BIC de la Real i el seu entorn de protecci贸

El PSM presenta al路legacions a la declaraci贸 de BIC perqu猫 considera equivocats una s猫rie de fets. Els nacionalistes opinen que la Real no s鈥檋a de classificar com a monument, sin贸 com a lloc hist貌ric i conjunt hist貌ric perqu猫 es tracta d鈥檜na agrupaci贸 homog猫nia de construccions rurals cont铆nues, que es distingeix pel seu inter猫s hist貌ric, art铆stic, arquitect貌nic amb coher猫ncia suficient per constituir una unitat susceptible de delimitaci贸. A la vegada, s鈥檋i ha d鈥檃plicar la categoria de lloc hist貌ric, perqu猫 茅s un lloc susceptible de delimitaci贸 espacial unit脿ria que es vincula a esdeveniments i records del passat i que t茅 un inter猫s destacat des del punt de vista hist貌ric, art铆stic, etnol貌gic, antropol貌gic i social.

Els nacionalistes opinen que a m茅s d鈥檌ncloure la part edificada i la zona d鈥檋orts que s贸n propietat de la Congregaci贸, es fa necess脿ria l鈥檃mpliaci贸 de la delimitaci贸 del BIC a la resta d鈥檋orts que queden localitzats entre el monestir i el cam铆 de La Real. Els nacionalistes creuen que la propietat dels terrenys no ha de condicionar la delimitaci贸 del BIC, sin贸 que s鈥檋an de seguir criteris de valoraci贸 i conservaci贸 del patrimoni i no la titularitat de la de propietat. D鈥檃ltra banda, creuen tamb茅 fonamental l鈥檌ncrement de l鈥檈ntorn de protecci贸 a una franja envoltant el propi BIC determinada per la pres猫ncia d鈥檃ltres elements de car脿cter etnol貌gic, viari i d鈥檜sos del s貌l que formen part del mateix conjunt hist貌ric i que en cap cas es poden considerar per separat, sin贸 que haurien de tenir un tractament conjunt, com 茅s la declaraci贸 de BIC de la Font de la Vila i Font de鈥檔 Baster, el Cam铆 dels Reis, que hauria de passar a formar part del mateix conjunt i finalment la necessitat de mantenir l鈥檈ntorn rural.

El PSM recorda que existeixen altres precedents a Palma de construcci贸 de macro infrastructures sanit脿ries, que han comportat la introducci贸 de nous usos del s貌l (majorit脿riament residencials) i que contribueixen a la homogene茂tzaci贸 de les condicions de vida de Ciutat i que contribuiran negativament a la protecci贸 del patrimoni art铆stic, arquitect貌nic i cultural de la Real i tamb茅 a la desaparici贸 dels pocs espais rurals que queden a Palma.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: