"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/09/2004

El PSM és contrari a què el Pla Territorial declari urbanitzables terrenys rústics en Es Graver de Marratxí

El PSM es mostra contrari a què el Pla Territorial de Mallorca declari com a urbanitzables els terrenys rústics des Graver de Marratxí (devers Alcampo). Els nacionalistes consideren positiu que l’equip de Govern del Consell de Mallorca anunciï que no autoritzarà la urbanització de la Cova de Sant Martí (TOSCAMAR), a Alcúdia, però això no ha de suposar urbanitzar Es Graver de Marratxí.

La urbanització de la Cova de Sant Martí va ser desclassificada pel Consell l’any 1999. Una decisió que ha estat anul·lada judicialment per manca de competència del Consell. Això no obstant, el PSM recorda que les sentències han deixat ben aclarit que el Consell ara sí té competència suficient (atorgada durant el Pacte de Progrés) i que, per tant, podria convalidar la desclassificació. Precisament aquest acord de convalidació ha estat demanat insistentment pel PSM en el Consell, tant en l’anterior legislatura com en l’actual. El PSM lamenta que, en l’anterior legislatura, UM es limités a recórrer la sentència (argumentant que segur que el Consell guanyaria, cosa que no ha succeït), en comptes de desclassificar. En aquesta legislatura, el PSM constata que PP i UM han descartat desclassificar directament i lliguen la no execució de la urbanització a convertir terrenys rústics en urbanitzables. La qual cosa, a parer del PSM, ja significa una passa enrera respecte de les polítiques de protecció territorial de 1995/2003.

En l’aprovació inicial del Pla Territorial, l’edificabilitat de Toscamar es trasllada al Secar de la Real (Palma). El PSM celebra que la reacció popular hagi fet desistir d’aquest despropòsit. Però, ara, l’edificabilitat de Toscamar es trasllada a una zona rústica de Marratxí, una proposta que tampoc comparteix el PSM.

El PSM considera un despropòsit incomprensible que la desclassificació de terrenys a qualsevol municipi es faci a costa d’urbanitzar encara més el municipi de Marratxí. Els nacionalistes recorden que Marratxí és el municipi que ha registrat el major augment percentual de població en el període 1990-2000 i que en aquest període l’augment ha estat del 100% (el 1990 la població del cens era de 11.572, i el 2000 la població arribà als 23.000), la qual cosa significa un creixement anual de la població del 10%.

El PSM també argumenta que, en aquests moments, l’Ajuntament té en marxa l’Agenda Local 21 de Marratxí que té com a finalitat el disseny i l’execució d’un desenvolupament sostenible per al municipi. En aquest sentit, el PSM posa de manifest que el primer diagnòstic de l’Agenda Local considera que el municipi està en el seu límit de creixement urbanístic i poblacional i que té greus deficiències en el tema de la circulació, neteja viària, recollida de residus, subministrament d’aigua, consum d’energia elèctrica...

Per altra banda, el PSM adverteix que el seu pronunciament es basa en informacions periodístiques ja que el govern els hi nega l’accés a les noves propostes del Pla Territorial. En aquest sentit, el PSM denuncia l’obscurantisme i la manca de debat amb que la Conselleria d’Ordenació Territorial està duent a terme totes aquestes modificacions del Pla Territorial.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: