"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 15/09/2004

El PSM demana la transfer猫ncia de la gesti贸 de l鈥橝dministraci贸 de Just铆cia a les Illes Balears

El PSM vol que el Parlament de les Illes Balears insti el Govern de les Illes Balears i el Govern de l鈥橢stat a negociar la transfer猫ncia de la gesti贸 de l鈥橝dministraci贸 de Just铆cia a les Illes Balears, en compliment de l鈥檃rticle 55.1 de l鈥橢stat d鈥橝utonomia. La Comissi贸 d鈥橝ssumptes Institucionals ha aprovat avui per unanimitat una proposici贸 no de llei presentada pels nacionalistes en la qual tamb茅 demanaven al Govern de Zapatero que incrementi la despesa dels mitjans personals i materials dels jutjats de les Illes Balears.

El PSM ha argumentat que l鈥檃rticle 55.1 de l鈥橢statut d鈥橝utonomia estableix que 鈥淧el que fa a l鈥橝dministraci贸 de Just铆cia, a excepci贸 de la militar, correspon a la Comunitat Aut貌noma de les Illes Balears exercir totes les facultats que les lleis org脿niques del Poder judicial i dels Consell General del Poder Judicial reconeguin o atribueixin al Govern de l鈥橢stat.

Per altra banda, el PSM ha recordat els problemes, ja cr貌nics, de l鈥橝dministraci贸 de Just铆cia a les Illes Balears, com s贸n la manca d鈥檌nstal路lacions, el d猫ficit de jutges, els problemes de personal,... en un context d鈥檌ncrement constant de casos judicials. Els nacionalistes han exposat que la mem貌ria judicial del 2003 de la Sala del Tribunal Superior de Just铆cia de les Illes Balears insistia en aquests d猫ficits i reclamava vuit nous jutjats i sis jutges m茅s per tal d鈥檃gilitar els casos.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: