"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 15/09/2004

El PSM considera un desprop貌sit que el Pla Territorial traslladi a Calvi脿 l鈥檈dificabilitat d鈥檃ltres municipis

El PSM es mostra contrari a qu猫 el Pla Territorial de Mallorca declari com a urbanitzables els terrenys r煤stics de Ses Planes (Palmanova) i Son Massot (Magaluf). Els nacionalistes consideren positiu que l鈥檈quip de Govern del Consell de Mallorca anunci茂 que baixar脿 l鈥檈dificabilitat d鈥檜na zona d鈥橝lc煤dia i la reconversi贸 parcial de Muleta, a S贸ller, per貌 no a costa d鈥檜rbanitzar Ses Planes i Son Massot. En general, el PSM considera un desprop貌sit incomprensible que la desclassificaci贸 de terrenys a qualsevol municipi es faci a costa d鈥檜rbanitzar encara m茅s el municipi de Calvi脿.

El PSM manifesta que les 脌rees de Reconversi贸 Territorial (ART) s贸n una bona mesura per a la regulaci贸 urban铆stica, per貌 que, en aquest cas, s鈥檈st脿 fent un 煤s pervers de les mateixes. Els nacionalistes opinen que precisament a Calvi脿 es pot utilitzar aquesta f贸rmula per canviar, remodelar i millorar algunes urbanitzacions, per貌 que en cas cas, no poden utilitzar-se les ART per incrementar el nombre de places. En aquest sentit, el PSM recorda que el Pla General de Calvi脿 contempla una capacitat de poblaci贸 de 200.000 habitants.

El PSM denuncia que el govern de PP i UM al Consell de Mallorca, amb la complicitat del govern municipal de PP i UM a Calvi脿, vol tornar enrera la preservaci贸 del municipi calvianer que va promoure el Consell de Mallorca, a la legislatura 95-99, amb la suspensi贸 de la tramitaci贸 d鈥檃lgunes urbanitzacions i la declaraci贸 r煤stica d鈥檃questes zones. Els nacionalistes tamb茅 expliquen que el Pla General de Calvi脿, l鈥檃ny 2000, va ratificar les decisions del Consell de Mallorca. En aquest sentit, el PSM tem que PP i UM, amb l鈥檈xcusa de les 脌rres de Reconversi贸 Territorial, vulguin recuperar urbanitzacions que ja havien estat descartades.

Per altra banda, el PSM posa de manifest l鈥檕bscurantisme i la manca de debat amb que la Conselleria d鈥橭rdenaci贸 Territorial est脿 duent a terme totes aquestes modificacions del Pla Territorial. En aquest sentit, els nacionalistes lamenten que no se鈥檒s hi ha perm猫s la consulta de les modificacions introdu茂des i que nom茅s disposin de les informacions que han sortit als mitjans de comunicaci贸 al respecte.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: