"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/09/2004

El PSM vol que Correus empri el català en el seu logotip i en tota la seva documentació

El PSM vol que Correus empri el catal√† en el seu nou logotip, i que la versi√≥ catalana del logotip aparegui tant als r√®tols de les oficines com a les b√ļsties, carrets de repartiment, vehicles i altres elements de la seva propietat radicats en totes les instal¬∑lacions postals de tots els municipis de les Illes Balears. Els nacionalistes tamb√© sol¬∑liciten de Correus que empri en tota la documentaci√≥ d'abast estatal i internacional una denominaci√≥ de l'empresa en catal√†.

El PSM posa de manifest que l'√ļs exclusiu del castell√† en el logotip d'una empresa p√ļblica estatal com √©s Correus no respecta els principis b√†sics que regulen l’oficialitat ling√ľ√≠stica del catal√† a les Illes Balears d'acord amb l'article 3 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears. En aquest sentit, els nacionalistes insten el Govern de les Illes a qu√® faci complir la llei de normalitzaci√≥ ling√ľ√≠stica a l’empresa p√ļblica estatal.

Els nacionalistes consideren especialment greu que Correus hagi deixat d’incloure el catal√† en la retolaci√≥ de les seves oficines a les Illes Balears i hagi optat per un nou logotip que nom√©s t√© versi√≥ castellana.

El PSM explica que els estats democr√†tics pluriling√ľes reconeixen una denominaci√≥ pluriling√ľe oficial al nom de l'Estat i a les empreses i institucions estatals. Aix√≠, per exemple, a Su√Įssa l'empresa estatal de correus t√© la denominaci√≥ en alemany, franc√®s, itali√† i romanx (Die Post, La Poste, La Posta, i la Posta); a B√®lgica, en neerland√®s, franc√®s i alemany (De Post, La Poste, i Die Post); a Finl√†ndia, en fin√®s i suec (Posti i Posten), i al Canad√†, en angl√®s i franc√®s (Post i Postes). A la Gran Bretanya Royal Mail i Post Office usa oficialment el gal¬∑l√®s i el ga√®lic escoc√®s, lleng√ľes amb 580.000 i 70.000 parlants respectivament, en el seu logotip.

Ě
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: