"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 10/09/2004

El PSM exigeix el manteniment de la Junta Avaluadora de Catal脿

El PSM ha presentat una proposici贸 no de llei al Parlament de les Illes Balears per instar el Govern de Jaume Matas a mantenir la Junt Avaluadora de Catal脿 i l’actual sistema d’avaluaci贸 i acreditaci贸 oficial. Els nacionalistes insten al Govern a rectificar el Decret sobre avaluaci贸 i certificaci贸 de coneixements de catal脿 que suprimeix la JAC.

El PSM tamb茅 dur脿 aquest debat al proper Ple del Consell de Mallorca. Els nacionalistes han presentat una moci贸 en la qual insten la instituci贸 mallorquina a oposar-se a la supressi贸 de la JAC. El PSM demana a UM que deixin de ser els “palmeros” de la contrapol铆tica ling眉铆stica del PP.

El PSM explica que l’any 1989 es cre脿 la Junta Avaluadora de Catal脿 (JAC) que al llarg dels anys ha anat realitzant una merit貌ria tasca d’avaluaci贸 i certificaci贸 dels coneixements de llengua catalana per part de la poblaci贸 adulta de les Illes Balears. Els nacionalistes argumenten que la creaci贸 de la JAC feia possible un sistema 脿gil, just, independent d’avaluaci贸 i acreditaci贸 oficial.

El PSM denuncia que el Decret sobre avaluaci贸 i certificaci贸 de coneixements de catal脿 aprovat avui pel Consell de Govern, a m茅s d’eliminar la JAC, estableix un nous sistema menys fiable acad猫micament, amb manco participaci贸 d’entitats reconegudes i sota un evident control pol铆tic.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: