"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/08/2004

El PSM critica la proposta del conseller Fiol de que hi hagi dos mestres en una aula per ensenyar en català i en castellà

El PSM critica la proposta d’introduir dos mestres en una aula per ensenyar en catal√† i en castell√† simult√†niament que ha plantejat la conselleria presidida pel senyor Fiol. Segons Joana Llu√Įsa Mascar√≥, diputada del PSM al Parlament de les Illes Balears, aquesta mesura contradiu tots els principis pedag√≤gics.

Els nacionalistes afirmen que la pres√®ncia de dos mestres, si actuen coordinadament i amb funcions diferents, permet atendre millor les necessitats dels infants i dur a terme una ensenyan√ßa m√©s personalitzada. Per√≤ si la seva tasca √©s fer exactament el mateix per√≤ en dues lleng√ľes, aix√≤ provocaria una distorsi√≥ del proc√©s d’aprenentatge, un atac m√©s a la llengua catalana i una altra passa enrera en el proc√©s de normalitzaci√≥ ling√ľ√≠stica.

El PSM, a trav√©s de la diputada Mascar√≥, afirma que la mesura proposada en l’esborrany de l’ordre presentada per la Conselleria d’Educaci√≥ √©s una provocaci√≥ a les fam√≠lies i als docents en un moment de fort increment del nombre d’alumnes per aula i de retallada de plantilles de professorat i de personal auxiliar de suport.

Mascar√≥ demana al conseller Fiol que, abans de plantejar experiments estranys, s’assessori amb els docents i els pedagogs i que deixi de governar nom√©s per fer contents un sector del seu partit i que governi tamb√© per aconseguir la qualitat educativa que els infants i la societat es mereix.

El PSM reclama que abans d’introduir mesures com aquesta, la Conselleria ha de completar la dotaci√≥ de recursos humans que manquen als centres educatius i que ha d’incrementar el professorat i el personal auxiliar de suport tant als centres p√ļblics com als concertats. Amb aquestes mesures, a m√©s de tenir content el president Matas, faria contenta tota la comunitat educativa, i al mateix temps demostraria que treballa per garantir el dret a una educaci√≥ de qualitat per tothom.

Ě
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: