"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/09/2004

El PSM vol que el Pla Territorial de Mallorca reculli les al·legacions i el clam popular de la manifestació del 14F

El PSM demanarà al proper Ple del Consell de Mallorca la reunió urgent de la Comissió de Seguiment del Pla Territorial per tal d’estudiar les al·legacions presentades i les seves possibles incorporacions. Els nacionalistes volen que hi hagi modificacions de pes en el Pla per recollir el clam popular amb una de les manifestacions més populoses de la història de Mallorca i, en conseqüència s’obri un nou període d’exposició pública.

El PSM considera que el Pla Territorial fa un magríssim tractament dels espais naturals. Els nacionalistes també demanen la protecció d’espais com Cala Blanca (Andratx), Es Pujol (Santanyí), part alta d’El Vilà (Pollença), Vallgornera (Llucmajor), Canyamel (Capdepera), Es Caülls (Marratxí) o Chopin (Valldemossa).

Els nacionalistes expliquen que el Pla no recull cap proposta per afavorir la primera residència i l’abaratiment dels preus de l’habitatge mentre contempla la proliferació de camps de golf amb oferta complementària arreu de Mallorca.

Els nacionalistes consideren que el Pla Territorial hauria de servir per rectificar el model desenvolupista de les darreres dècades i lamenten que, lluny d’això, l’equip de Govern del Consell de Mallorca ratifica i empitjora el model PP-UM dels anys 80. En aquest sentit, el PSM explica que l’actual projecte no contendrà el creixement i permetrà edificar el doble del que actualment existeix, la qual cosa fa incomprensible les moratòries anteriors. A més, els nacionalistes posen de manifest que el Pla Territorial encara manté autopistes com la d’Inca a Manacor i no actua en matèria de transport públic.

Per altra banda, els nacionalistes denuncien que tot i que no ha hagut informació ni debat sobre les modificacions del Pla, ja s’han fet filtracions i negociacions amb grups de pressió. Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell, considera que aquestes maneres són inacceptables en un debat d’aquesta transcendència.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: