"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/09/2004

El PSM demana al Consell i al Govern que recorri la sentència que condemna un veí de Sineu per parlar en català a la Guàrdia Civil

El PSM considera molt desafortunada la sent√®ncia del Jutjat d’Instrucci√≥ n√ļmero 4 d’Inca que condemna un ve√≠ de Sineu a pagar una multa de 40 euros per dirigir-se en catal√† a uns agents de la Gu√†rdia Civil. En aquest sentit, els nacionalistes demanaran al Consell de Mallorca i al Govern de les Illes Balears que s’ofereixi per rec√≥rrer aquesta sent√®ncia.

El PSM considera que les institucions mallorquines no poden permetre que el dret d’un ciutad√† a dirigir-se a un funcionari p√ļblic en la llengua pr√≤pia de les Illes Balears, tal com recull l’Estatut d’Autonomia, sigui considerat “una descortesia” i que aix√≤ sigui motiu de sanci√≥. Els nacionalistes manifesten que tant el Consell com el Govern han d’intervenir per tal de garantir l’exercici dels drets ling√ľ√≠stics dels ciutadans i l’estatus i el reconeixement jur√≠dic de la llengua pr√≤pia de Mallorca.

Per altra banda, el PSM exigeixen al delegat del Govern espanyol, Ram√≥n Soc√≠as, que es respecti el dret dels ciutadans a adre√ßar-se en catal√† a l’Administraci√≥ de l’Estat i, especialment, als funcionaris de les forces i cossos de seguretat de l’Estat. Els nacionalistes recorden que, arrel d’un altre cas de maltractament ling√ľ√≠stic a un ciutad√† de Mallorca per part d’uns agents de la Gu√†rdia Civil, els Delegats del Govern espanyol a les Illes Balears i a Catalunya, Ram√≥n Soc√≠as i Joan Rangel, animaren els ciutadans de les Illes Balears i de Catalunya “a fer √ļs de les dues lleng√ľes oficials d’aquestes dues comunitats sense haver de preocupar-se d’obtenir reaccions adverses”. En aquest sentit, el PSM demana a Ram√≥n Soc√≠as fins quan hauran de patir els ciutadans de Mallorca un tractament ling√ľ√≠stic discriminatori per part d’alguns agents de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, si considera que una den√ļncia davant el Jutjat d’Instrucci√≥ per parlar en catal√† no √©s una reacci√≥ adversa per la qual hom s’hagi de preocupar i si alg√ļ de Delegaci√≥ o de la Gu√†rdia Civil ha demanat disculpes a aquest ciutad√† per no entendre’l quan parlava en la llengua pr√≤pia del pa√≠s.

Ě
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: