"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/09/2004

El PSM s’oposa a la construcció del polígon industrial al costat del Parc Natural de S’Albufera

El PSM anuncia que s’oposarà a què la Comissió Insular d’Urbanisme de Mallorca aprovi el Pla Parcial del polígon industrial que se situa sobre una zona humida just al costat del Parc Natural de S’Albufera. Els nacionalistes mantenen que la zona és totalment inadequada per dur endavant aquest projecte, tant per qüestions paisatgístiques com estrictament mediambientals per mor de l’afecció de l’activitat industrial sobra la zona humida (renous, abocaments, recollida d’aigües pluvials, trànsit...).

El PSM considera que s’ha d’evitar de totes totes l’execució d’un projecte que seria molt impactant i recorda que el Consell de Mallorca havia convertit aquests terrenys en sòl rústic en una encertada decisió de l’any 2000, que després va ser reconsiderada. De fet, el PSM mantén que els terrenys en qüestió haurien de tenir la consideració legal de rústics perquè estan inclosos en l’àrea de protecció territorial i que només una interpretació perversa i antiproteccionista de la llei de Directrius ha permès que el projecte d’urbanitzar la zona avancés.

Els nacionalistes pensen que l’execució d’aquest polígon implicaria que un espai humit tan important com l’Albufera quedi amenaçat en haver de compartir ecosistema amb un polígon industrial d’uns 250.000 metres quadrats, amb tot i el que això comporta.

Per altra banda, el PSM critica l’actual política de parcs naturals que, en comptes d’ampliar els sòls protegits actuals i millorar la gestió dels existents, es dedica a retallar la superfície dels parcs i amenaçar l’equilibri dels actualment existents.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: