"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 02/09/2004

El PSM d贸na suport a la manifestaci贸 en favor de la llibertat i l鈥檃utodeterminaci贸 del Poble Sahari脿

El PSM d贸na suport a la manifestaci贸 en favor de l’autodeterminaci贸 del poble sahari脿 que sota el lema “S脿hara: no m茅s tra茂cions” ha convocat l’Associaci贸 d’Amics del Poble Sahari脿 de les Illes Balears per dem脿 divendres.

El PSM reitera la seva solidaritat amb el Poble Sahari脿 i manifesta que el conflicte del S脿hara Occidental, que dura ja tres d猫cades, ha de conduir-se immediatament cap a una soluci贸 pac铆fica i definitiva a trav茅s de l’exercici per part del poble sahari脿 del seu dret a la lliure determinaci贸. En aquest sentit, el PSM considera que el Pla de pau de les Nacions Unides per al S脿hara (el Pla Baker), amb un refer猫ndum d’autodeterminaci贸 sobre la base del darrer cens de poblaci贸 anterior a la invasi贸 marroquina, 茅s l’煤nic principi que pot resoldre amb just铆cia una situaci贸 que ja dura trenta anys.

Els nacionalistes recorden a l’executiu de Zapatero que l’Estat Espanyol t茅 una responsabilitat hist貌rica i jur铆dica en el proc茅s de descolonitzaci贸 del S脿hara Occidental. En aquest sentit, el PSM adverteix al president de l’executiu espanyol que les necess脿ries bones relacions amb el Marroc no poden construir-se a partir de la tra茂ci贸 a tot un poble i de l’abandonament de les greus responsabilitats que Espanya t茅 envers el S脿hara.

El PSM recorda que la solidaritat amb el poble sahari脿 exiliat en el desert de Tinduf no es demostra nom茅s amb ajudes que puguin pal路liar les seves dram脿tiques condicions de vida, sin贸 amb l’establiment d’una pol铆tica clara que permeti resoldre d’arrel la injusta situaci贸 que pateix. En aquest sentit, els nacionalistes consideren que l’Estat Espanyol hauria de prendre exemple, en el cas sahari脿, de l’actitud portuguesa envers la seva ex-col貌nia del Timor Oriental. El PSM explica que al S脿hara, com al Timor, la pau no pot construir-se sobre la convalidaci贸 dels actes de for莽a. El dret, la just铆cia i la humanitat no admeten m茅s tra茂cions.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: