"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 05/07/2011

PSM-IV-ExM vol que el Parlament es pronunciï sobre les principals demandes del moviment 15M

Presenten una iniciativa per modificar la llei electoral en el termini d’un any per tal de rebaixar la barrera del 5%, censurar el “Pacte de l’Euro”, convocar un referèndum vinculant sobre la jubilació als 67 anys i instar a reconèixer la dació en pagament per cancel·lar les hipotequesEl grup parlamentari de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha presentat una iniciativa perquè el Parlament es pronunciï sobre les principals reivindicacions del moviment 15M. Entre altres punts, la proposició no de llei feta pública avui per la diputada ecosocialista i exconsellera Fina Santiago inclou censurar l’anomenat “Pacte de l’Euro” per tal de garantir “la defensa dels drets laborals i de l'Estat social, que són la garantia d'una Europa solidària, cohesionada i democràtica”.

 

La moció de la coalició nacionalista i ecosocialista també proposa modificar la normativa electoral per tal de rebaixar al 3% la barrera del 5% dels vots mínims per circumscripció per accedir a l’atribució d’escons, així com per evitar que les persones imputades no puguin participar en candidatures electorals.

 

Un altre dels punts és instar al govern espanyol a convocar referèndums vinculants per a aquelles reformes de fort impacte social, com ara el retard de l’edat de jubilació als 67 anys. Des del PSM-IV-ExM també proposen el reconeixement de la dació de l’immoble en pagament per tal de cancel·lar una hipoteca quan la persona hipotecada no pugui fer front al pagament d’aquesta.

 

Compareixença d’en Ramon Socias per explicar les càrregues contra els indignats

 

D’altra banda, el regidor de l’Ajuntament de Palma Antoni Noguera ha condemnat l’ús desproporcionat de la violència per part de les forces de seguretat de l’Estat durant les càrregues policials contra els manifestants “indignats” que protestaven ahir contra el desallotjament de l’acampada de la Plaça d’Espanya.

 

Noguera ha explicat que des de la coalició s’ha demanat al grup parlamentari que sol·liciti la compareixença del delegat del govern espanyol, Ramon Socias, perquè doni explicacions al Parlament de l’ús de la violència contra els assistents a una concentració pacífica.


Documents

Proposició no de llei sobre el Pacte de l'Euro i altres mesures institucionals per una democràcia de qualiltat (166 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: