"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 02/07/2011

El PSM-EN rebutja les calúmnies i les insídies del PP en relació al Servei de Dinamització Lingüística de Palma

Els nacionalistes insten els conservadors a acudir a la Fiscalia si tenen indicis de delicte, i exigeixen una rectificació immediata en cas que no en tenguinDavant les calúmnies del PP sobre el Servei de Dinamització Lingüística posat en marxa per la Regidoria de Cultura de Palma durant el mandat 2007-2011, sota la direcció de la regidora Nanda Ramon (PSM-EN), des del PSM-EN volem manifestar el següent:

 

El Servei de Dinamització Lingüística impulsat per la Regidoria de Cultura durant el mandat 2007-2011 era un servei externalitzat: estava gestionat per entitats externes a l’Ajuntament.

 

En total, eren tres serveis (que ara el nou equip de govern del PP ha suprimit), els quals es varen adjudicar segons els processos que marca la llei, a través de concursos públics. Aquest serveis són:

1.    Dinamització territorial (3 dinamitzadors):.

2.    Dinamització escolar (2 dinamitzadors):

3.    Dinamització intercultural (2 dinamitzadors):

 

Els tècnics municipals els varen adjudicar els serveis 1 i 3 a l’OCB i el 2 a Joves de Mallorca per la Llengua. El procés d’adjudicació es va fer de manera pública i transparent, i va ser desenvolupat per tècnics i funcionaris de l’Ajuntament de Palma (no per polítics).

 

D’altra banda, el procés de selecció del personal es va fer atenent a criteris objectius (que les persones contractades complissin els requisits exigits), sense directrius polítiques. Es va fer a càrrec de les entitats adjudicatàries del servei. L’Ajuntament no hi va participar en aquests processos de selecció.

 

Els requisits exigits als dinamitzadors lingüístics eren tenir coneixements de català i haver cursat el Batxillerat.

 

Aquests treballadors varen desenvolupar la seva feina complint les funcions que tenien encomanades, i durant tot el seu horari laboral. Per això és indecent, injuriós i insidiós fer qualsevol tipus d’insinuació i paral·lelisme entre els dinamitzadors lingüístics i el cas Pícnic de presumpta corrupció, que està sent investigat judicialment i en el qual estan implicats militants d’UM.

 

Les places de dinamitzadors que ara el PP ha suprimit eren 7. En total, 19 persones han treballat en algun moment com a dinamitzadors lingüístics de l’Ajuntament de Palma al llarg del mandat 2007-2011.

 

En el cas d’un dinamitzador concret, en Lluís E. Apesteguia, va exercir les seves funcions des de setembre de 2009 fins a l’abril de 2010, moment en què va abandonar la plaça de dinamitzador just després d’haver estat nomenat secretari general dels Joves d’Esquerra Nacionalista (JEN-PSM). Apesteguia, que només va ocupar la plaça al servei municipal esmentat durant set mesos, ha estat candidat de l’Agrupació DEIÀ a la batlia de Deià en representació del PSM-EN, quan ja feia més d’un any que no exercia com a dinamitzador lingüístic.

 

Una altra persona que participava a les llistes del PSM-IV-ExM de Palma feia feina des de feia mesos com a dinamitzador lingüístic. És possible que alguna altra persona hagi participat en les llistes electorals del PSM-EN o de la coalició PSM-IV-ExM, igual que uns altres també podrien haver participat en les llistes electorals d’altres formacions polítiques. Ignoram completament si això ha estat així. Desconeixem si algun altre dels 19 dinamitzadors, a part dels dos esmentats, té cap afiliació política. Aquest és un aspecte que pertany a l’esfera particular de cada persona i que forma part de la seva llibertat de pensament.

 

El fet que el PSM-EN sigui un partit que defensa els valors de la convivència i la cohesió social i el respecte envers la cultura i la llengua pròpies pot fer que hi hagi militants o simpatitzants que vulguin fer feina com a dinamitzadors lingüístics. Tant de bo tots els partits compartissin aquests valors, i tots els militants i simpatitzants dels partits polítics d’aquest país estiguessin motivats per treballar per la cohesió social i per la integració lingüística i cultural dels nouvinguts.

 

Les acusacions del PP, que insinua que darrere els dinamitzadors lingüístics hi podria haver un cas de corrupció similar al cas Pícnic són calúmnies i acusacions gratuïtes, totalment falses i sense cap fonament. Només tenen com a objectiu desviar l’atenció de les mesures antimallorquines del nou govern municipal i fer creure que “tots els polítics són iguals”.

 

No només això, sinó que demostren que els valors que propugna el PP són contraris a la defensa i la promoció dels elements comuns que ens caracteritzen com a societat, faciliten la cohesió social i permeten la convivència pacífica entre els mallorquins de diferent origen i condició.

 

Finalment, aquestes acusacions del PP també demostren una altra realitat demolidora: que el PP no entén que una persona pugui treballar per fer una societat millor i, al mateix temps, col·laborar amb un partit polític en el seu temps lliure i sense cap ambició personal ni cap interès ocult.

 

Si el Partit Popular té qualque indici d’una activitat delictiva per part de l’anterior govern municipal, té l’obligació d’informar-ne de manera immediata la Fiscalia. En cas contrari estaria perpretant una greu irresponsabilitat política i moral.

 

Si, com nosaltres afirmam, el Partit Popular ha actuat de manera inconscient i ha vessat aquestes gravíssimes acusacions sense tenir cap prova ni indici objectiu, exigim una rectificació immediata i les disculpes que mereixen els professionals que han desenvolupat la seva meritòria tasca al Servei de Dinamització Lingüística de Palma, i als responsables polítics que posaren en marxa una iniciativa tan pionera i necessària.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: