"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/06/2011

PSM-IV-ExM critica Foment per tornar a discriminar Balears incrementant les tarifes

El Ministeri autoritza apujar els vols interinsulars just després de les eleccions: "si aquesta és la primera mostra del pacte Bauzá-Antich, estam ben arrelgats", diu Biel BarcelóDia 6 de juny el Ministeri de Foment ha aprovat una pujada de les tarifes dels vols interinsulars que opera la companyia regional Air Nostrum. La tarifa puja de 84 a 86 euros per trajecte, el 50% per als residents de les Illes Balears. La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa considera que aquesta mesura torna a discriminar els ciutadans balears, i critica que s'hagi pres just després de les passades eleccions al Parlament, als consells i als ajuntaments.

 

Des del PSM-IV-ExM recorden que la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat havia aconseguit des de gener 2009 congelar la tarifa de vols interinsulars, sense cap tipus d’increment durant aquests darrers anys. La conselleria dirigida per Biel Vicens, ha través de la Direcció General de Transport Aeri i Marítim, s’havia oposat sistemàticament a qualsevol pujada de les tarifes, per ser una mesura injusta i insolidària amb els habitants de les Illes Balears que pateixen el problema de la insularitat. No obstant això, el Ministeri de Foment immediatament després de els eleccions generals ha autoritzat aquest increment sol·licitat per la companyia que opera els trajectes interinsulars.

 

Cal tenir en compte que els vols interinsulars per als residents de les Illes Balears són encara més barats (43 € per trajecte) que quan el PP va implantar l’Obligació de Servei Públic (49,5 €/trajecte), atès que la Conselleria de Mobilitat va aconseguir la legislatura passada una baixada de tarifes i el govern central va augmentar el descompte de resident del 33% al 50%.

 

No obstant això, els vols segueixen essent molt cars, més encara amb l’actual increment de 2 euros. Aquests preus no afavoreixen el turisme entre illes i són totalment injusts per als residents no comunitaris que no es poden acollir al descompte de resident.

 

El portaveu parlamentari de la coalició de nacionalistes i ecosocialistes, Biel Barceló, ha afirmat: "si aquesta és la primera mostra del pacte Bauzá-Antich per defensar els interessos de Balears, estam ben arreglats".

 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: