"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 01/09/2004

El PSM acusa a Dolça Mulet de deconstruir el Departament de Cultura del Consell de Mallorca

El PSM afirma que és sorprenent que la Consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Dolça Mulet, necessiti comparar-se contínuament als seus antics socis de govern, i ara amb la simple publicació d’un simple full anomenat agenda, pretenguin suplir vuit anys de gestió del PSM.

Els nacionalistes recorden que en poc més d’un any de legislatura, la sra. Dolça Mulet ha aconseguit deconstruir el Departament de Cultura: primer se’n va desfer de les competències en matèria de patrimoni cultural, passant a gestionar-se des de el Departement del Territori (fet únic al món occidental) quan el PSM sempre ha defensat que el patrimoni històric i cultural s’ha de gestionar des de criteris culturals i no urbanístics, que és el que propugna UM. Segon, amb l’excusa de la transversalitat i la importància que té la normalització lingüística per a UM , extreuen aquesta Direcció Insular i l’adjunten a Presidència. L’únic resultat que hem vista hores d’ara és una costosa campanya publicitària i poca cosa més, que es resumeix en ser una campanya de focs d’artifici però que ara per ara no ha tengut cap altra resultat.

Tercer, la Direcció Insular de Joventut destaca per la seva absència, ningú no sap que fa el seu director ni si hi ha intencions de posar en marxa el nou Pla de Joventut, atès que el vigent ja s’ha complit.

El PSM vol recordar que demanà la dimissió de Dolça Mulet per no tenir un projecte cultural per Mallorca i que durant el primer any de govern no organitzàs absolutament cap acte ni posàs en marxa cap programa que no estàs organitzat pel PSM.

A més, els nacionalistes recorden que la política museística del Consell de Mallorca ha estat nul·la durant aquest any i que el Consell de Mallorca, a hores d’ara gestionat per Mulet , és el màxim responsable i articulador de la política museística, però encara no s’ha creat la Xarxa de Museus, ni la Comissió tècnica insular de museus i col·leccions museogràfiques, ni el Registre Insular de Museus i col·leccions museogràfiques, ni el Mapa museístic insular. Per si tot això no bastàs, no s’ha fet ni una sola actuació ni s’ha pressupostat res per rehabilitar les cases museu de Blai Bonet a Santanyí i la del Pare Ginard a Sant Joan i tampoc s’ha redactat la el Pla Director del Museu de l’Esport.

El PSM afegeix que Dolça Mulet protagonitzà l’escàndol del “Llibre més petit del Món”, miniatura que es pot comprar a granel a Internet. Han estat molts els temes i les controvèrsies que han afectat durant el darrer any al Departament de Cultura.

Bàrbara Bujosa, Consellera del Consell de Mallorca, opina que “ Dolça Mulet pateix un complexe d’inferioritat i necessita constantment voler fer veure que la seves obligacions i activitats al front del Departament de Cultura són sempre superiors a la d’anteriors governs. La Sra. Mulet viu de rendes gràcies a la gestió del PSM i prova d’això és que no duria a terme moltes de les seves activitats si el PSM no hagués creat la Casa Museu Llorenç Villalonga, l’Arxiu del So i de la Imatge, el Casal d’Entitats de Mallorca, l’Espai Mallorca, la Secció de Museu, Illa de Llibres, Biblioteca Lluís Alemany, etc...

És molt curiós que Mulet afirmi que durant la gestió del PSM no aglutinem res i que totes les activitats que es duen a terme es facin en centres i seccions creades pel PSM en els darrers 8 anys. A la vegada, crec que si dedicàs un poc de temps a llegir les memòries del Departament de Cultura dels darrers anys, no faria afirmacions tan a la lleugera i després no cauria en contradiccions.”


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: