"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 20/06/2011

PSM-IV-ExM, preocupats perquè el concurs públic per explotar les línies marítimes entre les illes i la península pugui quedar desert

Critiquen la poca implicació del Ministeri de Foment per fer del transport marítim de passatgers una realitat de comunicació viableEl grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa i Més per Menorca ha expressat la seva preocupació davant la possibilitat que el concurs públic per a explotar les línies de servei públic entre les Illes i la Península quedi deserta. També ha posat de manifest la poca implicació del Ministeri de Foment per fer del transport marítim de passatgers de les Illes una realitat de comunicació viable

 

El retall de l’aportació econòmica del Ministeri de Foment per a la contractació del servei marítim de les línies entre les Illes i la Península declarades de servei públic posa en perill la continuïtat d’aquest servei, i deixa de nou la comunicació per mar de les Illes en una situació molt precària, d’alts preus i poques freqüències.

 

Efectivament, la comunicació marítima entre les Illes i la Península és una competència de l’Estat que gestiona el Ministeri de Foment. Per tal de millorar el servei i garantir unes freqüències i uns preus assequibles, algunes línies entre les Illes i la Península van ser declarades com a servei públic per part de Foment, el qual es comprometia a aportar recursos per a la contractació dels esmentats trajectes.

 

El grup parlamentari de nacionalistes i ecosocialistes considera que la realitat és, emperò, que la comunicació marítima de les Illes amb la Península no ha estat tractada mai per part del Ministeri de Foment com una necessitat de primer ordre per a una comunitat insular. Les línies declarades de servei públic mai han tingut ni unes freqüències ni uns preus adequats que facin del transport marítim de passatgers com una alternativa viable al transport aeri.

 

El PSM-IV-ExM reclama per tant de l’Estat una implicació en forma de declaracions de servei públic i de dotació econòmica per tal què un servei bàsic per als illencs sigui viable i accessible.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: