"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 20/06/2011

Sampol (PSM): "si PP i PSOE s'haguessin unit per defensar els interessos de Balears fa un any, ara Bauzá tendria 500 milions més de pressupost"

El senador nacionalista, que arriba demà al final del seu mandat, recorda que els dos partits centralistes votaren en contra de l'esmena que proposava millorar el finançament balear: "quan s'alien PP i PSOE és per perjudicar-nos, jo ja tremol"El senador del PSM-Entesa Nacionalista, Pere Sampol, que demà cessarà en l'exercici del càrrec en ser elegits els dos nous senadors per designació del Parlament, ha comparegut davant els mitjans de comunicació acompanyat pel secretari general dels nacionalistes, Biel Barceló, per fer un balanç del seu mandat.

 

Barceló ha agraït la feina feta pel senador: "Pere Sampol ha aconseguit ser la veu independent, distinta del bipartidisme, que ha fet que es poguessin debatre al Senat temes d'interès per les Illes Balears. Ha superat amb escreix l'objectiu que ens havíem marcat". Sampol ha explicat que ha traslladat a la cambra alta espanyola iniciatives i inquietuds per reclamar un finançament just, millores en infraestructures, un transport digne, el retorn i la cura del nostre patrimoni cultural... També ha proposat mesures a favor del reconeixement de la nostra llengua (ha manifestat sentir-se "orgullós" per haver impulsat la reforma del reglament per regular l'ús de les llengües oficials al Senat), i relacionades amb els drets socials, la justícia i els drets humans.

 

Sobre l'anunci dels presidents Bauzá i Antich (qui a partir de demà serà senador) de col·laborar per defensar els interessos de Balears a Madrid, Sampol ha lamentat que no ho haguessin fet abans: "si ho haguessin fet fa un any, podrien haver votat l'esmena que vaig presentar per millorar el nostre finançament i Bauzá tendria 500 milions d'euros més de pressupost. En canvi, tant PP com PSOE votaren al Congrés en contra dels interessos de Balears". Sampol s'ha mostrat escèptic davant aquesta col·laboració: "no me'ls crec, quan PP i PSOE diuen que s'uneixen per defensar-nos jo tremol, perquè sempre que s'han ajuntat ha estat per perjudicar-nos".

 

En qualsevol cas, i per tal que aquest "front comú" sigui efectiu, Biel Barceló ha avançat que el PSM-EN durà al Parlament les propostes concretes que Bauzá i Antich podran defensar davant l'Estat: "les propostes les tendran damunt la taula: referides a finançament autonòmic, als fons europeus, a les inversions pressupostàries de cada any als pressuposts generals de l'Estat, a solucionar el reconeixement de la insularitat, el transport aeri i marítim, la gestió aeroportuària, etc".

 

El senador del PSM-EN considera que el repte principal dels representants de les Illes Balears a les Corts Generals espanyoles és "superar el provincianisme": "fins que no superem aquest provincianisme que ens fa renegar de la nostra llengua i consentir que ens espoliïn els recursos fiscals, no superarem bona part dels nostres problemes". I, per a Sampol, la manifestació més clara d'aquest provincianisme és votar a partits que envien a Madrid a representants que "no defensen els interessos dels ciutadans de les Illes Balears, sinó que únicament obeeixen al dictat del seu partit".


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: