"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 15/06/2011

Biel Barceló: “serem bel·ligerants perquè el PP no faci polítiques a favor de molt pocs” i perquè no “redueixi la nostra llengua a una peça de museu”

El portaveu del grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa recorda a José Ramón Bauzá que la seva majoria absoluta “no suposa cap patent per poder fer i desfer sense tenir en compte el parer dels ciutadans”Dimarts i dimecres s’ha celebrat al Parlament el debat d’investidura de José Ramón Bauzá, que ha estat elegit president del govern amb els 35 vots del PP, mentre els 24 diputats del PSM-IniciativaVerds-Entesa, PSOE i GxF hi han votat en contra.

 

El portaveu del grup parlamentari PSM-IV-ExM, Biel Barceló, ha explicat en el seu discurs els motius del vot contrari de la coalició a la investidura de Bauzá. Barceló ha recollit el guant llençat pel candidat del PP per arribar a consensos en matèria d’educació, economia o turisme, però també ha deixat clar que aquests consensos han de passar per la millora del nostre model econòmic “deixant enrere el model basat en el monocultiu del turisme, la construcció desmesurada i l’especulació”. I pel que fa a l’educació, el portaveu dels nacionalistes i ecosocialistes ha reclamat un pacte consensuat entre forces polítiques, sindicals, administracions, pares i mares i mestres per millorar-ne el finançament i establir uns mínims comuns denominadors: “de continguts, de recursos destinats, i també una llengua vehicular”.

 

El portaveu nacionalista i ecosocialista ha afirmat que les Illes Balears necessiten un finançament adequat per poder garantir la tasca executiva i els serveis públics: "sense finançament no hi ha polítiques econòmiques ni socials possibles. Sense finançament no hi ha autogovern". I ha responsabilitzat tant al PP com al PSOE del dèficit fiscal que pateix el país: "en el maltractament econòmic de Balears, PP i PSOE s'assemblen com dues gotes d'aigua".

 

D’altra banda, Biel Barceló ha advertit José Ramón Bauzá que els diputats del PSM-IV-ExM “serem bel·ligerants” si el nou govern del PP intenta “fer polítiques a favor de molt pocs”. I ha fet una defensa aferrissada de la nostra llengua i cultura davant els atacs que ja s’albiren: “vostès volen fer desaparèixer la nostra llengua, i en canvi, la nostra cultura és més viva, diversa i complexa que mai (...) lluitarem des de tots els fronts per barrar el pas a les seves intencions de reduir la nostra llengua a una peça de museu”, ha dit.

 

Barceló també ha criticat la intenció del PP de tancar RTVM: “no els agraden els mitjans de comunicació públics que compleixen amb la seva funció amb professionalitat i independència (...), que denuncien la corrupció”, i ha advertit que tancar RTVM significaria “enviar a l’atur a més de 100 professionals i ofegar a tot un sector econòmic”. També ha denunciat la intenció de “recuperar projectes urbanístics que amenacen espais protegits aquesta passada legislatura, com ara Son Bosc, Son Baco o Ses Fontanelles”, la qual cosa “suposa tornar enrere, a polítiques superades”.

 

Pel que fa a l’actitud davant la corrupció, Biel Barceló li ha dit a Bauzá que “vostè com a president té l’obligació de fer el possible perquè les persones i els partits que han abusat de la confiança dels ciutadans en benefici propi tornin els doblers robats”. “Ho farà?”, li ha demanat. Així mateix, li ha recordat que el PP d’Alcúdia ha arribat a un pacte de govern amb una trànsfuga: “convidarà a una trànsfuga a participar del govern municipal d’Alcúdia? Començaria molt malament, sr. Bauzá”.

 

Podeu llegir el discurs sencer de Biel Barceló en el document adjunt.

ť
Documents

Discurs de Biel BarcelĂł al debat d'investidura (223 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: