"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 13/06/2011

El PSM-EN revalida les batlies d’Esporles, Petra, Santa Maria i Campos, i la UIA recupera el govern d’Artà

Els nacionalistes tendran les batlies de Campanet, Santa Margalida i Sant Joan (amb l’AxSJ) els darrers anys del mandat gràcies a pactes amb altres formacions

Aquest dissabte s’han constituït els nous ajuntaments sorgits de les eleccions municipals del passat 22 de maig. L’esquerra nacionalista ha aconseguit 5 batlies, a les quals se sumaran 3 més durant la segona meitat de la legislatura per mor dels pactes amb altres forces polítiques.

 

El PSM-EN ha revalidat les batlies als municipis d’Esporles (majoria absoluta del PAS-PSM, amb en Miquel Ensenyat al capdavant), Petra (on na Catalina Mas governarà en minoria), Santa Maria (na Rosa Vich continuarà governant, ara en coalició amb EUIB i PSOE) i Campos (on Joan Juan ha rebut el suport de Campos pel Canvi i +Acció, tot i que encara s’ha de concretar el pacte de govern). A més, a Artà Jaume Alzamora, de la Unió Independents d’Artà (UIA, membre de la Federació PSM-Entesa Nacionalista), ha recuperat la batlia, en minoria (amb el suport d’IniciativaVerds) en ser el candidat de la llista més votada.

 

A Campanet, Francesc Morell tornarà a ser batle la segona part del mandat, gràcies a la reedició de l’acord de govern amb el PSOE-IniciativaVerds. D’altra banda, a Sant Joan la cap de llista de l’Assemblea per Sant Joan (AxSJ, membre de la Federació PSM-Entesa Nacionalista), Catalina Gayà, ostentarà la batlia també els darrers dos anys de mandat, gràcies a un pacte amb el PP que ha estat ratificat per una aclaparadora majoria dels membres de l’Assemblea. I a Santa Margalida el candidat dels Independents, Antoni Reus (PSM-EN), també serà batle durant la segona part del mandat, ja que així està estipulat en l’acord pel qual es va constituir la candidatura Suma pel Canvi, amb el PSOE, que ha resultat ser la llista més votada en aquest municipi.

 

Els nacionalistes també governaran a municipis com ara Consell (pacte PSM-PSOE-CxI). I a altres municipis com ara Andratx o Llubí, on hi havia possibilitat d’aconseguir les batlies (per a Joan Manera i Biel Vicens, respectivament) gràcies a pactes amb PSOE i CxI, finalment els convergents han preferit pactar amb el PP, per la qual cosa el PSM-EN estarà a l’oposició. I a Vilafranca, davant l’empat a 5 regidors entre +Vilafranca (liderada per Catalina Bover) i el PP, l’únic regidor de la Lliga Regionalista ha permès al PP governar en minoria.

 

A Alcúdia, la regidora trànsfuga Carme Garcia, elegida per la coalició PSM-IniciativaVerds, s’ha abstingut i ha permès que sigui proclamada batlessa Coloma Terrassa, del PP. Terrassa mantindrà el pacte amb la regidora trànsfuga, i la inclourà en el seu govern municipal, en virtut de l’acord que presentaren la setmana passada les dues regidores electes, i que va significar l’expulsió de Garcia del PSM-EN (ja que havia negociat el pacte amb el PP a esquena de les agrupacions locals de la coalició, i en contra del parer dels militants econacionalistes alcudiencs).


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: