"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/06/2011

Primeres iniciatives de PSM-IV-ExM: igualtat i dació de l’immoble per cancel·lar la hipoteca

El grup de nacionalistes i ecosocialistes comença l’activitat parlamentària, i avança que recollirà les propostes dels ciutadans a través de les xarxes socials d’internet per obrir-se a tots aquelles persones que no se sentin representades per les polítiques del PP ni del PSOEEl grup PSM-IniciativaVerds-Entesa no ha esperat al debat d’investidura del nou president per començar l’activitat parlamentària. Biel Barceló i Fina Santiago, portaveu i portaveu adjunta, respectivament, han comparegut davant els mitjans de comunicació per explicar que ja han registrat dues iniciatives (una proposició de llei i una proposició no de llei), que s’hauran de debatre properament al Parlament: “no volem perdre temps, ja anem per feina”, ha dit Barceló.

 

La primera iniciativa és la llei d’igualtat entre homes i dones, que va ser elaborada per la Conselleria d’Afers Socials dirigida per Santiago, i que el PP va rebutjar just abans de la dissolució del Parlament perquè incloïa la prohibició de concertar centres educatius que practiquen la segregació d’alumnes per sexes. Precisament la consellera en funcions ha explicat que el fet que el govern de l’Estat estigui tramitant una llei que incorpora aquest punt pot facilitar l’acord entre totes les forces polítiques balears per aprovar la proposició de llei registrada per PSM-IV-ExM. Fina Santiago ha recordat que l’aprovació de la llei d’igualtat era un compromís electoral de la coalició, i per això ha estat la primera iniciativa presentada.

 

D’altra banda, nacionalistes i ecosocialistes també han registrat una proposició no de llei per instar el govern espanyol (qui té les competències en la matèria) a aprovar una modificació legislativa per donar cobertura a la dació en pagament com a manera d’alliberar el deute hipotecari. És a dir, perquè les famílies que no puguin fer front al pagament d’una hipoteca puguin donar el bé immoble hipotecat com a forma de cancel·lar aquesta hipoteca. Actualment, la legislació actual fa que la pèrdua de l’immoble moltes vegades no és suficient per a saldar el deute, i es donen casos de famílies que perden l’habitatge per no poder pagar la hipoteca, i encara han de continuar pagant-la. La coalició considera aquesta situació com a “injusta”, i “abús evident”, i fa una crida a PP i PSOE perquè el Parlament reclami per unanimitat que es corregeixi la llei.

 

D’altra banda, Biel Barceló ha explicat que el grup PSM-IV-ExM tendrà la “mà estesa” als governs de les institucions del país, per tal de “consensuar polítiques per sortir de la crisi econòmica actual”. Tot i això, també ha avançat que el grup de nacionalistes i ecosocialistes farà una oposició ferma a “qualsevol intent d’aplicar mesures que signifiquin un retrocés en polítiques socials, territorials, culturals o lingüístiques”.

 

Finalment, Barceló ha explicat que el grup parlamentari PSM-IV-ExM impulsarà la participació ciutadana, i que aspira a “representar a tots aquells ciutadans que no se sentin representats per les polítiques del PP ni del PSOE”, per la qual cosa anima a les persones que vulguin col·laborar amb la coalició a fer propostes i a plantejar iniciatives. Biel Barceló ha explicat que es faran trobades obertes, i que es recolliran propostes a través de les xarxes socials d’internet (twitter, facebook...).


Documents

Pdllei d'igualtat (507 KB)
PNL hipoteques (138 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: