"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/05/2011

El PSM-IV-ExM insta Bauzá a investigar quants doblers del cas Scala es va quedar el PP, i a tornar-los

Antoni Alorda i David Abril confien que el nou govern popular mantengui l'acusació particular per reclamar el retorn de les quantitats malversades, i afirmen que en matèria de corrupció no li donaran els 100 dies de trevaEl diputat electe de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa Antoni Alorda i el coordinador d'IniciativaVerds, David Abril, han valorat avui les novetats judicials sobre el cas Scala de presumpta corrupció vinculat a la gestió de la Conselleria de Comerç del Govern Matas. Ahir es va conèixer que la fiscalia anticorrupció sol·licita 21 anys de presó per l'exconseller Josep Juan Cardona en considerar-lo el cap de la trama per la qual s'haurien malversat prop de set milions d'euros del CDEIB cap a empreses properes al PP.

 

Alorda ha instat el president del PP, José Ramón Bauzá, a esclarir la quantitat total de doblers que han estat malversats pel Govern popular durant la legislatura 2003-2007, i a tornar-los a les arques públiques: "el que esperam del PP és que dins d'una investigació interna aclaresqui quants de doblers s'ha pogut quedar d'aquest set milions, i que els tornin. No que els seguesqui gastant en campanyes electorals, o en dinars a restaurants. És important que els doblers tornin a les administracions", ha dit Alorda. El diputat electe ha recordat que la investigació ha provat que hi ha hagut despeses electorals del PP que varen ser pagades amb doblers del CDEIB. Per això ha reclamat que hi hagi "gestos clars" de manera immediata, "sense esperar a veure si els delictes prescriuen".

 

Alorda també ha firmat que "és imprescindible que el nou Govern mentengui l'acusació particular, que té com a gran objectiu que es puguin recuperar els doblers que hagin pogut ser malversats". I ha recordat que "si es va descobrir el cas CDEIB va ser perquè l'any 2007 hi va haver un canvi de govern".

 

Per la seva banda, David Abril ha qualificat de "molt rellevant" el fet que a la petició de la fiscalia s'assenyali la responsabilitat política directa del Cardona. "És important perquè el sr. Bauzá ha reivindicat vàries vegades la bona gestió de l'època Matas. Pensam que com a mínim és necessari, per ètica i per transparència democràtica, que abans de la seva investidura, el sr. Bauzá rectifiqui pel que fa a aquesta qüestió". Abril també ha insistit que la coalició nacionalista i ecosocialista exercirà una oposició "dura, crítica i responsable" al nou govern del PP, i que començarà "des d'avui mateix". Així, ha afirmat que si el PP, en compte de contribuir a la transparència i a la bona gestió, continua reivindicant la gestió de Matas, "no ens podrem permetre el luxe de donar-los els 100 dies de treva".


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: