"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 29/07/2004

L’Entesa proposa 7 espais protegits nous a Eivissa mitjançant la reforma de la LEN al Parlament

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) ha presentat a través del seu grup –PSM-Entesa Nacionalista- al Parlament de les Illes Balears una proposició no de llei on es proposa l’ampliació d’espais naturals protegits a set espais de l’illa d’Eivissa: Cala d’Hort, sa Caleta, el puig d’en Palleu (serra de sa Cova Santa), es Amunts, el puig d’en Fita, es prat de Vila i ses Feixes de Talamanca.

En el text es defensa la idoneïtat de la revisió a l’alça de la Llei d’Espais Naturals (LEN) amb la inclusió d’espais que varen caure de la reforma de la LEN del 1991 al 1992 i la de nous espais pels seus valors o les amenaces que viuen actualment. La figura que s’adiu per als territoris de referència és la d’Àrea Natural d’Especial Interès (ANEI).

En el cas d’Eivissa, els nacionalistes i ecologistes eivissencs proposen els espais que caigueren en la reforma del 1991 al 1992 de sa Caleta i el puig d’en Palleu; aquest darrer és el massís muntanyós que es troba entre la plana des Jondal i la carretera de Sant Josep a Eivissa, als voltants de sa Cova Santa i té uns boscos mediterranis en molt bon estat.

Com a novetats per a la LEN es proposen es Amunts en la seua totalitat, encara que en l’actualitat parcialment la zona està protegida per ANEIs i ARIPs, per la seua importància a nivell insular. També és objecte de proposta nova el puig d’en Fita, el massís muntanyós que es troba entre cala Llonga i la desembocadura del riu de Santa Eulària, la qual vegetació congrega importants valors a més dels del seu paisatge, un espai valuòs però que es troba amenaçat per l’especulació i la voracitat urbanística de l’equip de govern de Santa Eulària (PP). Finalment, l’Entesa demana la inclusió de ses feixes del prat de Vila i del prat de ses Monges; el primer espai perquè encara es troba amenaçat malgrat la seua importància ecològica, paisatgística, patrimonial i territorial i malgrat el que preveu l’avanç del PGOU d’Eivissa; el segon, perquè malgrat que les DOT del 1999 varen significar la seua protecció, mereixen ser considerades per la LEN com a una ANEI pels seus valors sense parangó.

La proposició no de llei signada pel portaveu parlamentari, Pere Sampol, significa, a més, la resposta immediata de l’Entesa a l’animalada prevista en l’avanç del PTI de les Pitiüses, on es proposa la recuperació de més de 20 sectors urbans i urbanizables que s’havien desqualificat o aturat.

A més, la proposició defensa la inclusió de 13 espais nous a Mallorca, mentre que per a Menorca i Formentera no s’ha considerat la necessitat de la inclusió de més espais protegits. A Menorca per les solucions idònees que preveu el seu PTI i a Formentera perquè per la seua escala territorial ja compta amb suficient superfície protegida.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: