"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 15/07/2004

El PSM demana a Zapatero que respecti el Pla Baker i el dret a l’autodeterminació del Poble Saharaui

El PSM demana al president del Govern de l’Estat Espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, que respecti el Pla Baker i el dret a l’autodeterminació del poble saharaui. Els nacionalistes han fet aquestes declaracions després que Zapatero advocara per un acord per al Sàhara sense sometre’s al Pla Baker, alineant-se així amb els posicionaments del Marroc i de França.

El PSM recorda a Zapatero que l’Estat Espanyol té una responsabilitat històrica per complir i que . En aquest sentit, els nacionalistes exigeixen al Govern espanyol una contribució activa el la solució del conflicte saharaui. El PSM considera que la persistència del conflicte perpetua la injustícia comesa contra el poble saharaui i amenaça seriosament la pau a la regió del Maghreb.

El PSM posa de manifest que el Front Polisario va acceptar explorar el Pla Baker, sense renunciar al Dret a l’Autodeterminació, com a conseqüència, entre d’altres qüestions, de la sol·licitud rebuda per part d’Algèria i Espanya, confiant que el treball diplomàtic propi podia fer variar els aspectes més negatius del Pla.

El PSM reitera el seu suport al poble saharaui respecte el seu dret a l’autodeterminació, i a un referèndum sobre la seva independència, al temps que demana una major implicació en aquest qüestió tant al Govern de Zapatero com a la Unió Europea.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: