"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 02/05/2011

Barceló: "El gran drama de Balears és que PP i PSOE s'ajupen el cap davant les direccions nacionals"

EuropaPress ha entrevistat el candidat a la Presidència del Govern, qui creu que el PP no ha afrontat la corrupció com ho havia de fer: "demanant perdó i tornant els diners"El líder de la coalició electoral PSM-IV-Exm, Biel Barceló, considera que el "gran drama" que pateixen les Illes Balears és que els dos grans partits, PP i PSOE, "s'ajupen el cap" davant els seus direccions nacionals a Madrid, el que ha convertit la comunitat en la "vaca que munyir per redireccionar els recursos disponibles al Govern central".

En una entrevista concedida a Europa Press, Barceló lamenta que l'actual sistema de finançament autonòmic "ofega" a les illes, com també ho feia l'anterior model, impulsat pel PP.

Tots dos, critica, deixen a les illes en una situació d'indefensió que fa "molt difícil" superar aquesta crisi, perquè "sense recursos no és possible fer política". Així i tot, el líder nacionalista considera que l'actual Govern del Pacte "ha posat els cinc sentits en afrontar la crisi" i recorda que Balears presenta signes de recuperació, tot i que la situació és encara de cruesa.

Per això, Barceló defensa la importància que les illes compten amb diputats nacionalistes a Madrid, ja que aquests no pecaria de la "submissió" que profereixen PP i PSOE a les seves direccions nacionals, i, a l'hora de votar en contra de les prospeccions petrolíferes oa favor que arribin a les illes els recursos que corresponen a la comunitat, no els tremolaria el pols.

En aquest punt, Barceló resta importància a les enquestes que vaticinen una victòria del PP a les Balears, i remarca que "el partit encara s'ha de lliurar". Per això, fa una crida a la participació, perquè l'abstenció no doni la victòria a l'adversari, i vaticina que si els votants socialistes i nacionalistes no es queden a casa, "el PP no guanyarà".

El líder del PSM és, però, conscient de la "decepció" de la ciutadania per com l'administració ha gestionat la crisi i dels estralls que les retallades socials han causat a les famílies, el que ha pogut augmentar, més si és possible, la desafecció ciutadana cap a la classe política.

 

 

Seguidisme GOVERNS CONSERVADORS

 

Barceló, en aquest sentit, retreu a l'Executiu central que "hagi fet seguidisme dels governs conservadors europeus", la reacció davant la crisi ha estat la de "no plantar cara a les grans corporacions, fer el joc al sistema financer, apujar les tarifes elèctriques; apostar per les nuclears, i retallar prestacions a pensionistes i aturats ".

 

"Si això tindrà un efecte negatiu sobre el PSOE a Balears és difícil de dir, però està clar que la decisió de Zapatero de no presentar-se a les generals va encaminada a que el desgast del Govern no passi factura l'22-M a les federacions regionals socialistes ", assenyala el líder nacionalista.

 

Sobre la nova coalició electoral, Barceló assegura que "millora bastant la que vam fer el 2007 (Bloc)", ja que està "molt més coordinada, més cohesionada i hi ha una lleialtat entre els socis més definida".

 

Sobre el missatge que llança l'electorat, diu que "és clar": En aquesta legislatura "s'ha impulsat una economia diversificada, s'ha millorat del transport públic, impulsat els carrils bici, tot això per avançar cap a una economia verda, sostenible i social . per això és tan important que hi hagi una continuïtat. Davant de tot això, el PP proposa més ciment, més autopistes, més especulació i l'ús de la llengua com a arma de l'enfrontament social ", recalca.

 

Sobre la decisió de Bauzá de no portar imputats en les llises, creu que no hauria es una mesura "meritòria", sinó "una cosa normal". En la seva opinió, la decisió del líder popular és de "pura estètica", perquè, a més, "li ha permès treure's de sobre gent com Jaume Font". En canvi, el PP a les illes "no ha afrontat la corrupció com ho havia de fer, demanant perdó i van tornar els diners robats", ha afegit.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: