"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 30/04/2011

Biel Barceló: “un debat Antich-Bauzá no és un cara a cara, és un debat entre dues cares de la mateixa moneda”

El secretari general del PSM-EN aprofita la celebració del 1r de maig a Campanet per emplaçar els candidats de PSOE i PP a un debat plural. D’altra banda ,els nacionalistes homenatgen Mateu Morro, qui va ser secretari general durant 17 anys

El secretari general del PSM-Entesa Nacionalista, Biel Barceló, ha aprofitat la seva intervenció en el tradicional acte de celebració del Primer de Maig a l’ermita de Sant Miquel de Campanet per emplaçar els candidats del PP i del PSIB-PSOE al Parlament, José Ramón Bauzá i Francesc Antich, a acceptar un debat plural, en què participin totes les forces amb representació parlamentària. Barceló ha fet referència a la possibilitat que els candidats popular i socialista acordessin la celebració d’un cara a cara, i ha afirmat: “un debat entre Antich i Bauzà és un debat incomplet. No és un cara a cara, és un debat entre dues cares de la mateixa moneda”, en referència a les retallades socials a què donen suport tant PP com PSOE i a les polítiques discriminatòries amb les Illes Balears.

 

El candidat de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa a la Presidència del Govern ha argumentat que “Francesc Antich no ha estat capaç que els diputats del PSIB-PSOE a Madrid plantessin cara al Govern de Zapatero. El Govern socialista espanyol ens ha negat 240 milions d’euros del fons de competitivitat, que ens corresponen”. Barceló ha recordat que “el 80% del pressupost del Govern és per a educació, salut i serveis socials. Ara, d’on haurem de retallar? Volen que retallem serveis públics essencials i bàsics, i això és inacceptable. El PSOE de Zapatero maltracta les Illes Balears, i vol que els treballadors paguin les conseqüències d’una crisi que no han generat. I l’alternativa és el PP, que vol retallar encara més serveis públics i socials”.

 

Per això, ha dit, “els emplaçam a tenir un debat també amb nosaltres, amb totes les forces parlamentàries, que donin la cara, perquè es puguin confrontar tots els projectes per treure endavant aquest país”. El candidat nacionalista també ha afirmat que la coalició PSM-IV-ExM serà determinant per evitar una majoria absoluta del PP: “serem nosaltres els qui aturarem els peus a la dreta, i serem decisius per conformar governs realment progressistes, nacionalistes i ecologistes”.

 

D’altra banda, en la celebració del Primer de Maig el PSM-EN també ha retut un homenatge a qui fou durant 17 anys secretari general de la formació, Mateu Morro. Rosa Vich, batlessa de Santa Maria, l’ha presentat, amb una emotiva intervenció, com “no només un militant de l’agrupació de Santa Maria, sinó també un amic que m’ha marcat personalment i que ha marcat el nostre poble; i sobretot una persona que ho ha donat tot pel PSM”. Biel Barceló ha dit d’ell que és “un dels mallorquins que ha fet possible que arrelàs el nacionalisme polític a Mallorca”. I ha destacat el seu “compromís amb el partit, i amb una Mallorca que aspira a la seva sobirania”. Per part seva, Morro ha agraït l’homenatge dels seus companys de partit, així com les paraules tant de Rosa Vich com de Biel Barceló. I ha agraït també la “bona feina” de l’actual secretari general, que “estic convençut que el proper 22 de maig es traduirà en uns bons resultats electorals”. Finalment, ha destacat la importància de trobar-se “entre amics” que són “coherents amb les seves idees”.

 

El dinar i acte polític del PSM-EN ha comptat amb la presència de prop de 500 militants, simpatitzants i dirigents del partit nacionalista. Entre ells, a més de Biel Barceló i Mateu Morro, els candidats nacionalistes al Consell de Mallorca i a l’Ajuntament de Palma, Joan Font i Antoni Verger, respectivament, la vicesecretària general, Joana Lluïsa Mascaró, els dos consellers nacionalistes del Govern, Biel Vicens i Xisca Vives (Medi Ambient i Mobilitat i Comerç, Indústria i Energia, respectivament), el diputat Antoni Alorda, el senador Pere Sampol i l’exconseller Damià Pons, entre d’altres. També hi ha assistit, com a convidat, el president d’Entesa per Mallorca, Biel Huguet. La celebració del Primer de Maig s’ha avançat un dia per poder compatibilitzar-la amb les nombroses celebracions de pancaritats que tendran lloc demà, amb motiu del Diumenge de l’Àngel.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: