"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 26/04/2011

"El ministre d'Indústria és nefast per als interessos de Balears"

El senador Sampol ha interpel·lat aquesta setmana al ministre Miguel Sebastián sobre la possibilitat que Balears tingui una pròpia d’energies bonificadesEl senador autonòmic per les Balears Pere Sampol ha afirmat aquest dimarts que el ministre d'Indústria, Turisme i Energia, Miguel Sebastián, té "molt poca sensibilitat" per a les energies renovables en rebutjar que les illes puguin tenir una quota pròpia d'energies netes bonificades.

 

Així ho ha detallat el senador del PSM-EN després de preguntar al Senat al ministre sobre aquesta possibilitat. Sobre això, Sebastián ha dit que les interconnexions energètiques amb la Península fa que no sigui necessari una quota propi de renovables a la comunitat.

Sampol considera que "és una llàstima" que el Govern no tingui en compte el factor mediambiental a les illes, ja que Balears "està despenjada" en matèria de renovables en suposar només prop del 1,4% de la producció energètica, el que significa també que sigui la comunitat que més emissions de CO2 provoca.

També ha incidit en què l'estructura pròpia de la comunitat impedeixen la construcció de grans horts solars (amb més de 50 MW) i ha recordat que el decret propi de Balears limita aquest tipus d'instal·lacions a un màxim de 3MW.

Per tant, Sampol ha afirmat que en aquestes condicions és molt difícil créixer en energia fotovoltaica sense l'impuls públic, malgrat la qual cosa va recordar que s'han denegat 44 projectes de renovables a les Balears perquè s'aplica a la comunitat la quota estatal.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: