"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 26/04/2011

Pollença aposta per invertir en política cultural

El candidat de PSM-EN del municipi, Tomeu Cifre, proposa realitzar més esforços per potenciar el valor cultural de Pollença com a destinació turística de qualitatVolem que Pollença sigui un destí turístic de qualitat, amb oferta diversa i allargant la temporada turística. Això passa necessàriament per potenciar (més aviat podríem dir resucitar) un dels camps on tenim més per córrer: la cultura. El turisme alemany i britànic està acostumat a compatibilitzar les seves vacances entre el sol i la platja i els esdeveniments culturals. També estan disposats a viatjar fins a Mallorca fora de l'estiu si s'els pot oferir qualque alternativa a la'oferta de platja.

 

Per altra banda els pollencins aquests dies hem pogut veure com en un esdeveniment que es celebra a molts pobles de Mallorca, la diada de Sant Jordi, no s'ha celebrat a Pollença amb cap esdeveniment de promoció de la cultura. Només el passa carrers dels Gegants i l'Esbart de Sant Jordi juntament amb els Xeremiers Orats el passat diumenge 17 ens va recordar que s'acostava aquesta diada, així com la parada de l'Obra Cultural balear a la Plaça Major. El nostre total aplaudiment a la seva actuació i la seva entrega, sense ells les activitats haurien estat nul·les. Però pròpiament qualque acte de promoció de la lectura, l'ajuntament no n'ha organitzat cap. Com pretenem vendrer-mos com a destí cultural quan des de l'ajuntament s'actua d'aquesta manera?

 

La nostra experiència dins l'àrea de Cultura ens ha demostrat que les activitats culturals del poble tan sols interessen a l'Ajuntament si son de gran transcendència mediàtica. Si son esdeveniments que atreguin els grans titulars tenen un cert suport per part de l'Ajuntament, però si es tracta d'activitats "de base", dirigides als infants o als més joves, a promocionar activitats discretes com son la lectura, els tallers o la divulgació, no mereixen l'atenció dels que porten el timó de l'ajuntament. Tan sols el Festival de Música i el Certamen d'Arts Plàstiques, per la seva transcendència, son considerades activitats que valguin la pena; el temps està demostrant que ambdues necessiten una reestructuració a fons, ja que els models en que es basaven han quedat obsolets.

 

D'aquesta manera és molt complicat mantenir un programa cultural anual, amb constància, que vagi creant l'hàbit de participar en els esdeveniments culturals.

 

Per això cal definir una política cultural a Pollença, amb la participació de les entitats i d'un Consell Assessor Cultural, amb la finalitat de lligar la política cultural a les aspiracions dels pollencins. Aquesta política ha d'esser assumida des de la batlia de l'Ajuntament i s'ha d'implicar a tota la institució.

 

Així s'han d'evitar les duplicitats en la programació d'actes entre cultura, festes i normalització lingüística: no té sentit que les tres àrees es dediquin a programar la projecció de cinema, per exemple. De fet potser tampoc té gaire sentit que existeixin com a àrees diferents, ja que en molts altres municipis son gestionades per un sol regidor.

 

Si volem un poble que pugui oferir un ampli ventall de possibilitats als nostres cutadans i als nostres visitants no optem considerar la cultura com un fet secundari, sino com un dels motors de la recuperació turística.

Enllaços

Pàgina del PSM-EN de Pollença


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: