"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/04/2011PSM-IV-ExM proposa fer 160 km nous de tren i tramvia

Biel Barceló afirma que "els avanços que s'han aconseguit en aquesta legislatura en matèria de transport públic han de tenir continuïtat"

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha presentat avui les propostes programàtiques en matèria de mobilitat. La formació nacionalista i ecosocialista proposa ampliar la xarxa ferroviària i arribar a fer 160 km nous de tren i tramvia si continua governant. Així ho ha afirmat el candidat a la Presidència del Govern, Biel Barceló, que ha estat acompanyat pels candidats al Parlament Fina Santiago i Biel Vicens (consellers d'Afers Socials i de Medi Ambient i Mobilitat, respectivament) i pel candidat a la batlia de Palma i director general de Mobilitat, Antoni Verger.

 

Barceló ha destacat que en aquesta legislatura "per primera vegada s'ha donat un impuls extraordinari al transport públic": "en 4 anys, el nombre d’usuaris a tota la xarxa de transport públic s’ha incrementat en un 16%. A la xarxa de tren, l’augment d’usuaris ha estat d’un 27%", ha explicat. Aquests resultats, segons el candidat del PSM-IV-ExM, "han estat gràcies a l’aposta decidida pel tren i xarxa d’autobusos interurbans", la qual ha possibilitat que ara, per exemple, hi hagi un tren cada 20 minuts entre Palma i Inca, o que gràcies a la integració tarifària el preu del billet senzill i de la T20 i la T40 sigui dels més baixos de l’Estat. A més, s'han incrementat les línies d’autobús clau d’entrada a Palma: Llucmajor-Palma, 40%. Esporles-Palma, 30%. Puigpunyent-Palma, 40%. També s’ha licitat tota l’obra de la línia Manacor-Artà i s’ha electrificat gran part de la línia de tren existent.

 

Biel Barceló ha afirmat que "aquesta feina ara ha de tenir continuïtat". A més de seguir millorant les xarxes ferroviària i d'autobusos, el candidat nacionalista ha proposat ampliar durant els propers anys la xarxa de tren i autobusos:

 

Tren:

 

1.- SA POBLA-ALCÚDIA. (16 Km)

2.- ARTÀ-CALA RAJADA. (14 km)

 

Començar l’estudi de viabilitat de 2 línies:

 

3. PALMA-SANTANYÍ. (56 Km)

4. SANTANYÍ-MANACOR: (35 Km)

 

Tramvia i metro:

 

1.- LÍNIA ARENAL-AEROPORT-ANELL AVINGUDES (19 Km)

2.- LÍNIA PALMA-SANTA PONÇA (21 km)

3.- METRO UIB-PARC BIT

 

Es tracta, per tant, de completar la línia Palma-sa Pobla i Manacor-Artà i començar la zona de Migjorn, per connectar els principals nuclis de població resident amb els nuclis turístics.

 

Biel Barceló ha afirmat: "el transport públic redueix les congestions, la contaminació i la nostra dependència del petroli. Un país avançat i atractiu al turisme és aquell que s’homologa amb els països europeus i aposta pel tren, tramvia i autobusos. Des del PSM-IniciativaVerds-Entesa defensam que un país modern és aquell que veu l’aposta pel transport públic com un camí per sortir de la crisi (perquè crea ocupació i és més barat pels ciutadans que el transport privat) i com un valor pel nostre medi ambient".

 

A més, des de PSM-IV-ExM apunten que les inversions proposades (entre 350 i 400 milions d’euros) s’han de fer com aquesta legislatura, és a dir, a través d’un conveni amb el Govern de l’Estat i amb la Unió Europea. En canvi, l’anterior Govern del PP havia finançat les obres de transport públic generant més deute a retornar per part dels ciutadans de Balears.

 

Presentació pública

 

Biel Vicens i Magdalena Palou han estat els encarregats de presentar el contingut detallat del programa electoral en matèris de mobilitat i medi ambient. Durant un acte al Centre Flassaders, Vicens i Palou han explicat als presents, militants, entitats i públic en general, les propostes concretes en aquest sentit.


Documents

160 km nous de tren i tramvia (1329 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: