"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/04/2011

El PSM-IV-ExM creu que la impugnació de totes les llistes de Bildu degrada la democràcia

La coalició critica durament les ordres governamentals d’impugnar totes les llistes que ha presentat la coalició Bildu a Euskalherria. Sansó: “Sembla com si Rubalcaba volgués aplacar les envestides de la dreta perseguint candidatures electorals”El portaveu de la coalició PSM-INiciativaVerds-Entesa, Jaume Sansó, assegura que la impugnació de les llistes de Bildu fa pensar que Rubalcaba intenta espolsar-se la pressió de les envestides de la dreta de què està sent objecte com a delfí, acusant-lo un de condescendència amb els terroristes per recordar-li l’endemà la seva condició de portaveu del govern González durant el cas GAL, assumint les tesis més furibundes de Major Oreja i impulsant la il·legalització de llistes abertzales.

 

“El que no es pot fer és posar unes condicions i, quan s’han complit, posar-ne unes altres” diu Sansó. “Ja s’ha fet en bona mesura respecte de Sortu, però, en el cas de Bildu, una coalició on hi ha partits com EA, que s’ha presentat durant anys i panys a les eleccions basques i ha participat de múltiples governs,  o Alternatiba, passa de tota mida i significa una limitació injustificada a la llibertat d’expressió democràtica d’unes eleccions”.


Per a la coalició, afirmar que EA o Alternatiba estan a les ordres d’ETA, com defensa Rubalcaba, no se sosté, i així ho ha dit el mateix lehendakari Patxi López. “Sembla com si PP i PSOE estassen dins una cursa per la il·legalització de formacions i obcecats en introduir la lluita antiterrorista en el debat electoral partidista.”

 

La coalició valora la unitat de les forces democràtiques per lluitar contra el terrorisme i aposta perquè cap crim resti impune, d’acord amb els mecanismes d’un estat de dret, i, precisament per mantenir la unitat, critiquen la croada de PP i PSOE contra la normalització política en el camí positiu de l’esquerra abertzale quan condemna solemnement els actes terroristes. “El que no es pot exigir a EA, o a Bildu, ni al PP ni al PSOE ni a ningú, és que, per poder-se presentar a unes eleccions (com ha fet sempre EA), ETA anunciï la seva dissolució”.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: