"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 27/04/2011

Joan Font: “Maria Salom insulta el ciutadans amb la taxa de residus”

El candidat econacionalista al Consell de Mallorca rebutja el cinisme que utilitza el PP al proposar la rebaixa de la taxa de residus ja que van ser els mateixos populars els qui van adjudicar a TIRME la gestió dels residus sense concursLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa considera una temeritat que la candidata al Consell de Mallorca del PP, Maria Salom, proposi actuacions sobre la taxa de residus tenint en compte que el seu partit, junt amb UM, va ser el responsable de l’actual contracte amb TIRME, i per tant del pagament d’aquesta taxa, l’any 2007.

 

“És insultant que na Salom proposi rebaixar la taxa de residus essent responsable de les tarifes actuals”. Joan Font, candidat de la coalició a la institució insular, considera d’un cinisme insultant que la candidata popular faci aquest anunci sense tenir en compte que les pujades en les taxes de residus estan blindades fins al 2041 per un acord pres per PP i UM al final de l’anterior legislatura.

 

Cal recordar que el PSM i els membres de l’actual coalició es van manifestar en contra de l’adjudicació del concurs a TIRME durant la pre campanya electoral. “L’adjudicació d’inversions de gairebé 400 milions d’euros a TIRME, concretament dues línies d’incineració per valor de 325 milions, encarirà encara més la factura que paguen els ajuntaments i, en definitiva, tots els ciutadans”. 

 

En aquest sentit, Font rebutja la demagògica de Salom ja que si aquesta concessió no es paga a través del rebut dels fems, es pagarà a través d’altres impostos, “però TIRME cobrarà perquè d’això se’n cuidaren bé el PP i UM abans de perdre el govern”. Font retreu a Salom que vulgui enganyar els ciutadans i amagui la responsabilitat del seu partit. “Ja hem vist què podem esperar de la bona gestió del PP, a més de les causes de corrupció, hi ha nombroses hipoteques amb inversions insostenibles, econòmicament i ecològicament, com la de duplicar la incineradora, que com estam comprovant acaben pagant tots els ciutadans d’una manera o una altra”.

 

La coalició considera necessari i imprescindible que el PP demani disculpes per aquests i tots els assumptes de corrupció i explicar l’acord i els motius que els van dur a signar el mes de maig del 2007 del servei d’incineració dels residus en comptes de fer demagògia populista endossant als altres les conseqüències d’allò que només es deu a la seva pròpia gestió. En tot cas, insisteix en què l’entramat jurídic i les enormes inversions que deixarem fermades PP i UM son les responsables del blindatge de la tarifa fins a l’any 2041.

 

D’altra banda, Font recorda que d’ençà que els membres de la coalició s’han fet càrrec de la gestió dels residus, s’han eliminat serveis que satisfeia la tarifa i s’estan estudiant diferents mesures per rebaixar-la. Entre aquestes propostes s’està estudiant imputar el cost del tractament dels llots de depuradores al cànon de l’aigua, i retirar aquest pagament de la factura dels fems, així com eliminar la tarifa única i crear tarifes específiques en funció del volum dels residus reciclats, fomentant un preu just segons el compromís amb el reciclatge.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: