"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/04/2011

La coalició de Palma implantarà el programari lliure a l’Ajuntament i estalviar milers d’euros en llicències

Antoni Verger aposta per democratitzar l’accés i l’ús de les tecnologies de la informació (TIC) a tots els ciutadans per fer de Palma una ciutat moderna i innovadoraLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa considera imprescindible impulsar mesures que garanteixin l’accés a les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a totes les persones, i especialment als ciutadans amb menys recursos, amb l’objectiu de fer arribar el màxim d’informació al major nombre de destinataris com a exercici de transparència i democràcia de l’Administració local.

 

La coalició nacionalista i ecosocialista aposta por l’economia dels recursos municipals en benefici dels ciutadans i en aquest sentit defensa la implantació del programari lliure a tots els ordinadors que pertanyin a l’Ajuntament i a tots els organismes i les empreses associades. Això suposarà instal·lar el sistema operatiu Linux i el paquet d’ofimàtica lliure d’Open Office com a primera mesura que permetrà l’estalvi de desenes de milers d’euros en la compra de llicències.

 

A més, la coalició encapçalada per Antoni Verger defensa una major formació tecnològica dels ciutadans així com l’increment del nombre d’ordinadors d’ús públic als centres municipals i ampliar les zones públiques amb connexió wifi.

 

Democràcia en xarxa

 

Una de les propostes programàtiques de la coalició en aquest sentit preveu un pla municipal de per al desenvolupament de la democràcia en xarxa amb l’objectiu de fer efectiva la participació política oberta i la informació sobre els assumptes municipals.

Les mesures concretes que faran possible aquesta democràcia en xarxa són, entre d’altres, l’accés a la documentació clau dels projectes que l’Ajuntament desenvolupa, l’accés a xats periòdics amb la batlessa o el batle, una bústia de preguntes dels regidors, l’accés a les sessions públiques de control i els fòrums d’opinió sobre la política municipal.

 

Però sobretot, exercir la democràcia a Internet significa utilitzar el vot electrònic i els referèndums municipals a través de l’ordinador i reclamar les reformes egals necessàries per a la implantació vàlida d’aquest sistema.

 

Biblioteca Pública Virtual

 

La coalició també preveu la creació d’un biblioteca pública virtual amb material creative commons per tal de donar opcions als creadors que vulguin compatir la seva obra amb terceres persones per a que la utilitzin i la modifiquin. Aquesta mesura permetrà reduir les barreres legals de la creativitat mitjançant la nova legislació i les noves tecnologies ja que les condicions d’accés o limitació les crea l’autor mateix.

 

Així mateix, la coalició proposa la creació de punts verds per a dur-hi material tecnològic que es vulgui tirar, al mateix temps que es reclicla el material es contracta personal tècnic per a restaurar o reciclar els components i donar-los-hi una utilitat posterior, reutilitzar-los si és possible.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: