"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 19/04/2011

PSM-IV-ExM considera que la proposta d'Antich sobre el REB és vendre fum i demostra el nerviosisme del PSIB-PSOE

La coalició nacionalista i ecosocialista recorda que durant aquesta legislatura PSOE i PP s'han negat reiteradament a debatre les propostes de nou REB al Parlament, malgrat estar recollit a l'Estatut i al PacteLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa considera que la proposta llençada ahir pel president del Govern i candidat del PSIB-PSOE al Parlament, Francesc Antich, sobre el nou Règim Especial Balear (REB), és una proposta electoral sense cap fonament, que només és vendre fum i a més demostra el doble discurs i el nerviosisme del PSIB-PSOE.

 

Des de la coalició PSM-IV-ExM consideren que el nou REB ha de ser un vertader instrument financer per compensar el dèficit històric de finançament, tal i com diu l'Estatut. I, per exemple, ha d'incloure aspectes de fiscalitat (per exemple, reduccions fiscals). No ha de ser simplement una xifra arbitrària d'inversions estatals mínimes, sinó que ha de ser un instrument més ambiciós.

 

D'altra banda, la coalició nacionalista i ecosocialista recorda que un dels compromisos del Pacte de Govern de 2007 era redactar un nou projecte de llei de Règim Especial Balear en un termini de 12 mesos. El PSIB-PSOE no només ha incomplert aquest compromís, sinó que s'ha negat sistemàticament, durant tota la legislatura (amb el suport del PP), a debatre les diferents propostes de REB que ha presentat el coordinador de la ponència parlamentària que havia d'elaborar el nou REB, Eduard Riudavets (PSM-Verds). Per tant, malgrat que PSM-Verds i BLOC han fet propostes per complir el compromís del Pacte, PSIB-PSOE i PP han bloquejat al Parlament el debat sobre aquesta qüestió. I el conseller Carles Manera ha estat incapaç de presentar un projecte de llei de REB, malgrat les reiterades peticions dels socis de Pacte.

 

La coalició nacionalista i ecosocialista assenyala la falta de credibilitat del PSIB-PSOE per fer aquestes propostes, així com la inutilitat de suposats "governs amics" a Madrid que a l'hora de la veritat no solucionen els problemes de Balears. Finalment, també constata que l'únic element que pot donar força a les reivindicacions de les Illes Balears és un creixement del suport electoral al PSM-IV-ExM, força política que té com a prioritat la defensa dels interessos del país per damunt dels interessos partidistes.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: