"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 12/04/2011

PSM-IV-ExM proposa una nou Pla de Salut Mental per millorar les condicions dels afectats i les seves famílies

La coalició nacionalista i ecosocialista s’ha reunit amb l’Associació balear d’usuaris de salut mental i familiars per mostrar el seu compromís en invertir en pisos tutelats i centres ocupacionals i defensar els usos sociosanitaris de Son DuretaEls candidats de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa han mantingut avui matí una trobada amb els representants de La Nostra Veu, l’Assoiació balear d’usuaris de salut mentals i familiars. Biel Barceló, Fina Santiago i Joana Lluïsa Mascaró han escoltat les demandes de l’associació i han exposat les propostes que la coalició preveu en el programa electoral relacionades amb aquesta matèria.

 

En primer lloc, tots han coincidit en la urgència de millorar les condicions dels malalts mentals i les seves famílies, a través de mesures que facilitin cobrir les necessitats bàsiques. Per això, els candidats de la coalició es comprometen a invertir en infraestructures per als afectats com poden ser més pisos tutelats, residències i centres ocupacionals.

 

Per aconseguir-ho, el candidat a la Presidència del Govern, Biel Barceló, ha assegurat que és imprescindible elaborar un nou Pla de Salut Mental que desenvolupi les estratègies assistencials comunitàries, així com la creació d’una Direcció General de Salut Mental que la dugui a terme.

 

Els responsables de l’associació s’han mostrat d’acord amb aquesta proposta, al mateix temps han sol·licitat una participació més activa en les decisions parlamentàries i del Govern en les qüestions relacionades amb la salut mental.

 

D’altra banda, els presents han coincidit en invertir a Son Dureta per convertir aquest espai en un centre d’atenció sociosanitària per tal de recuperar aquesta instal·lació hospitalària per reconduir-la cap a serveis per a la societat, com per als afectats per malalties mentals i els seus familiars.

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: