"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/07/2004

El PSM qualifica de desastre el primer any de l’Institut de Serveis Socials i Esportius de Mallorca

El PSM considera que amb un any de política social del Consell de Mallorca s’ha produït una involució a tots els nivells. El primer fet sense precedents va ser la desaparició del Departament de Benestar Social al Consell de Mallorca arrel del pacte de govern entre PP i UM; aquest fet causa l’absència d’un conseller executiu responsable que doni comptes al plenari de la institució i que formi part del Consell executiu i que participi de les comissions informatives i en els debats pressupostaris. Amb la creació de l’ISSEM i posterior funcionament es produeixen dèficits seriosos, com ara la manca de participació dels grups polítics i prova d’això és la seva absència dels òrgans de gestió i als Consells Assessors.

El PP únicament ha aconseguit dur a terme una política obscurantista i marcada per l’absència de diàleg amb la resta de forces polítiques i prova d’això és la creació del Consorci sociosanitari i assistencial de Mallorca, que és una forma encoberta de retornar les competències al Govern Balear i utilitzar una figura (la de Consorci) que una vegada més elimina tota possibilitat de participació d’altres forces polítiques.

Els nacionalistes critiquen també el desenteniment d’UM en temes socials i recorden que la presidenta del Consell de Mallorca tenia molt clar que no contestaria preguntes ni qüestions referent a l’Institut. Els nacionalistes recorden que la primera institució de Mallorca no es pot desentendre dels problemes dels mallorquins.

D’altra banda, el PSM pensa que s’han produït altres fets importants, com són les dimissió de la seva primera directora, Sra. Vilanova adduint que li era impossible conciliar la seva vida familiar i laboral. El PSM qualifica aquest fet com un autèntic drama i creu que no és de rebut que la persona, que mitjançant la seva àrea d’igualtat d’oportunitats (que hauria de fer feina per intentar donar solucions de cara a la conciliació de la vida familiar i laboral), no sigui capaç d’aplicar-s’ho a ella mateixa.

A totes aquestes qüestions, els nacionalistes opinen que amb un any el PP no ha tingut temps d’incidir en temes tan importants com el de menors, on es produeix un col·lapse de casos per cada un dels tècnics que hi estan desenvolupant la seva tasca professional. Una mitjana de 70 casos de menors per tècnic professional és un resultat que col·loca a Mallorca a la cua de l’estat espanyol.

A parer de Bàrbara Bujosa, la solució que el PP havia de donar a tots els problemes socials de l’illa de Mallorca mitjançant l’ISSEM ha estat decebedora i molt preocupant, sobre tot si tenim molt en compte les paraules dels seus representants a principis de legislatura, on anaven predicant per tots els costats, que l’ISSEM posaria fi als problemes que majoritàriament s’havien creat durant la legislatura del Pacte de Progrés, obviant evidentment que UM havia tingut responsabilitats sobre el tema. D’altra banda, no tenim la mínima constància de quines polítiques duen a terme amb el tema de la immigració, del maltractament de dones, de menors, de gent gran... entre d’altres coses, perquè encara no han tingut temps de convocar els Consells Assessor de Serveis Socials i Consell Assessor d’Esports i no hem tingut cap oportunitat de diàleg amb els seus dirigents. El PSM espera que amb l’oferta de diàleg que el seu nou director expressà, aquesta situació es recondueixi i que no s’hagin convertit en una simple declaració d’intencions. Esperam fets concrets.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: