Rafel Sedano denuncia l'electoralisme del PP i PSOE a Calvi脿
El candidat de la coalici贸 PSM-IV-ExM a la batlia considera les propostes de modificaci贸 del PGOU, per part de l'equip de Govern del PP, com una intenci贸 de maquillar el perm铆s concedit a Pacha per instal路lar-se a Son Caliu i les al路legacions presentades pel PSOE en relaci贸 a la construcci贸 d'un Museu d'art contemporani
Segons en Rafel Sedano, candidat de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa a la batlia de Calvià, en el Ple de l'Ajuntament de Calvià d'avui s'han presentat diverses propostes que, més enllà de cercar el benefici pels ciutadans de Calvià, han estat presentades amb un objectiu electoralista quan falten menys de dos mesos per les eleccions municipals.
Primerament s'ha votat una modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana, on s'ha aprovat l'impediment de tramitar llicències de construcció o ampliació de locals d'oci musical a les zones residencials. Tot i que des del PSM-IniciativaVerds-Entesa celebram aquesta decisió, el candidat de la coalició manifesta la seva indignació ja que considera que “no soluciona la problemàtica creada als veïns de Son Caliu amb l'obertura de Pacha i demostra que, tal i com varem denunciar quan es inaugurar, s'ha volgut a posteriori dur a terme la modificació que pretén maquillar el suport a aquesta instal·lació, davant els residents de la zona, en època preelectoral”.
Pel que fa a la construcció d'un Museu d'art contemporani a Calvià, ja des de l'aprovació, amb els vots tant del PP com del PSOE, l’agrupació del PSM-Entesa Nacionalista de Calvià es va manifestar en contra de la construcció de noves infraestructures al municipi i va plantejar diferents alternatives per fomentar el foment del turisme fora de la temporada alta, per tal de desestacionalitzar l'oferta. Així, Rafel Sedano denuncia que la proposta feta avui per part del grup majoritari de l'oposició “sols cerca distanciar-se de l'equip de govern respecte el suport que hi va fer en el seu moment”.
Des de la coalició, es vol recordar la proposta feta de creació d’un Museu Marítim i la creació d’un centre d’interpretació de la Prehistòria i dels elements etnològics amb els què compta el municipi. El candidat a la batlia, Rafel Sedano, aposta per la singularització dels atractius culturals turístics de Calvià a través d’aquestes propostes més econòmiques i amb possibilitats de crear alternatives a l’oferta obsoleta.
“Una destinació turística madura com la nostra necessita idees i propostes innovadores que permetin promocionar la personalitat pròpia i exportar una oferta singular”. En aquest sentit, la coalició PSM-IV-ExM de Calvià considera una oportunitat immillorable l’existència de restes arqueològiques de gran valor.
Calvià reuneix totes les condicions per tenir un museu sobre el període talaiòtic: un gran nombre de jaciments i material arqueològic dispersat. Aquest museu serviria de nou model per gestionar el patrimoni arqueològic de què disposam i també serviria, juntament amb la creació d’un recinte per exposar elements etnològics, com a oferta singular per desestacionalitzar el turisme de temporada. Aquestes exposicions permanents servirien també per protegir, divulgar i gestionar l’enorme riquesa arqueològica del municipi.
“El municipi no necessita incrementar la seva oferta de serveis ja existents, perquè Calvià ja té prou oferta d’equipaments esportius, públics i privats, ni tampoc necessita incrementar l’oferta comercial que acompanyarà el macroprojecte museístic de Portals Nous”. El líder nacionalista calvianer considera que aquesta sobredimensió dels projectes només perjudicarà l’oferta actual existent. La nostra illa ja té prou oferta d’exposició d’art contemporani; els dos museus March i Es Baluart, o la mateixa obra exposada a la Fundació Miró, ho demostren; sense comptar les exposicions itinerants que cada temporada ens arriben s’exposen a galeries privades o centres públics.
Segons Rafel Sedano, crear noves infraestructures que tenguin com a referent altres ofertes de característiques similars, tal i com defensa el batle Carlos Delgado, com són el museu Guggeenheim de Bilbao o la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València “és tudar recursos i perdre oportunitats de promocionar una oferta diferenciada que serveixi de reclam a un turisme interessat en les característiques locals.”
Calvià té quaranta-cinc hectàrees de jaciments que conformen el Parc Arqueològic del Puig de Sa Morisca, on s’hi troben sis elements que evidencien l’ocupació talaiòtica (Son Fornés, Turo de Ses Abelles, Son Miralles...) a més del Túmul de Son Ferrer i Naveta Alemany. Hi ha estructures suficients per fer un itinerari que necessita un centre d’exposició, interpretació, gestió del parc i activitats turístico-culturals i difusió. La zona de Ponent de Mallorca podria convertir-se també en un nucli de recepció d’escolars de tota l’illa amb activitats didàctico-educatives. Aquesta promoció, a més, generaria més llocs de feina en comparació a l’exposició d’art contemporani.
La coalició PSM-IV-ExM de Calvià vol recordar, finalment, que les administracions, per llei, tenen l’obligació de conservar i tenir cura del patrimoni i que hem reivindicat la necessitat de crear un Museu Màrítim, que seria una oferta específica a Mallorca, i la conveniència de crear un museu etnològic, tot com a oferta de qualitat turística singular.
|