"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/03/2011

800.000 euros per a la renovació d'electrodomèstics

La Conselleria de Comerç, Indústria i Energia de Xisca Vives ha obert la línia d'ajuts per a la renovació d'electrodomèstics i que atorga de 50 a 125 eurosLa consellera Francesca Vives ha explicat que es tracta de la primera línia d'ajuts d'estalvi d'energia per a aquest any, i ha subratllat que és de les que té més acceptació popular, en recordar que l'any passat es van tramitar més de 15.000 expedients, a més d'apuntar que es pot fer el tràmit complet per Internet. Està previst que els 80.000 euros es distribueixin en funció de la classificació d’electrodomèstics, entre 50 i 125 euros per incentivar la substitució d'aparells antics per altres de la seva categoria més eficients energèticament.


De fet, vist "l'èxit" de la tramitació digital el 2010, ha indicat Vives, aquesta fórmula s'estendrà aquest any a altres línies d'estalvi d'energia incloses dins del conveni de col.laboració amb l'Institut per a la Diversificació i Estalvi d'Energia (IDAE ) del Govern central. Com a novetat respecte d'això, la Direcció General d'Energia dóna informació de les línies mitjançant les xarxes socials amb un perfil de Facebook.


Mentrestant, per incentivar el Pacte dels Alcaldes, una iniciativa a nivell europeu per implicar els municipis en l'estalvi d'energia i l'aposta per les energies renovables on el Govern és estructura de suport, la Conselleria va obrir la setmana passada una nova línia d'ajuts, dotada amb 150.000 euros, perquè els pobles de les Illes adherits al Pacte (hi ha tretze inscrits, 10 a Mallorca i tres a Menorca) puguin redactar els seus Plans d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES).


Aquests plans estableixen un llistat d'accions perquè els municipis puguin arribar a 2.020 amb un 20 per cent de reducció dels nivells de consum energètic, un 20 per cent menys d'emissions contaminants a l'atmosfera i que un 20 per cent de l'energia que consumeixin provingui de fonts renovables.


La consellera, acompanyada pel director general d'Energia, Josep Maria Rigo, ha explicat que les properes línies d'ajut d'eficiència energètica seran les de renovació de finestres (per millorar els seus nivells d'aïllament), de renovació d'aparells d'aire condicionat i calderes de calefacció, dotades amb 500.000 i 300.000 respectivament, a les quals seguiran posteriorment la d'estalvi d'energia en edificis i la d'ajudes a la compra de vehicles elèctrics, híbrids i gas.


Finalment, Vives ha destacat que aquest any la sortida de les línies s'ha avançat per fer-les coincidir amb un dels millors períodes de venda d'electrodomèstics, com demanaven els comerciants, i ha afegit que "també són bones per a les indústries locals, com la de la fusta "(en el cas dels incentius a la renovació de finestres). Això els permet, ha afegit, complementar "el seu objectiu principal, que és la millora del medi ambient", amb un estalvi econòmic per al consumidor que implica, en un futur, consumir menys energia ".

Enllaços

Detalls de les ajudes


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: