"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/03/2011

Proven la primera unitat de tren elèctric Palma-Inca que funcionarà a l'estiu

Biel Barceló ha companyat Biel Vicens i Antoni Verger en el primer trajecte d’una unitat del tren elèctric entre Palma i Inca aquest dimecres en la que serà la primera línia electrificada de la xarxa ferroviària de MallorcaEl conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, ha recalcat que el d'avui és només un trajecte de prova de la unitat que ha de ser sotmesa a molts test, i que el Govern no té "presses electorals" per inaugurar l'electrificació, que de fet no es posarà en funcionament fins al estiu, després de les eleccions del 22 de maig.

 

El conseller ha recordat, en declaracions realitzades a l'Estació Intermodal, que el Govern ha invertit 75 milions d'euros en l'adquisició de tretze unitats de tren elèctric "que substituiran tota la flota ferroviària de Mallorca progressivament", en un procés que comença aquest estiu i es preveu que culmini el 2012.

Segons l'opinió de Vicens, l'electrificació de tota la xarxa ferroviària de Mallorca és una antiga reivindicació que el Govern ha assumit i que suposarà "un abans i un després" per al transport de l'illa "perquè és tecnologia punta i té importants avantatges".

El conseller ha detallat que el tren elèctric és menys contaminant que l'impulsat per motors de gasoil que funciona en l'actualitat, és més còmode i segur i el seu manteniment té un cost molt inferior. "Presenta rendibilitat social i també econòmica", ha insistit.

Vicens ha destacat "l'aposta per la diversificació del transport públic" que ha emprès la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat en la present legislatura, que ha provocat que en l'actualitat coincideixin sobre les vies de l'estació intermodal trens de gasoil, el metro elèctric , una unitat de tren-Tram i les primeres unitats de la línia electrificada.

"M'hauria agradat que hi hagués també una unitat de tramvia, però tot es veurà, estic segur que ho veurem", ha afirmat el titular de Mobilitat.  La unitat de tren elèctric provada avui circula a una velocitat màxima de 100 quilòmetres per hora sobre un ample de via de 1 metre, amb una tensió d'alimentació de 1.500 VDC i presenta una potència nominal de 1.680 kW. Les unitats que circularan per Mallorca seran de tres o quatre vagons, amb formats que van dels 34 seients de capacitat als 50.

Entre les autoritats que han assistit hi ha estat present el director general de Mobilitat i candidat de la coalició a la batlia de Palma, Antoni Verger, i el secretari general del PSM-EN i candidat a la presidència del Govern, Biel Barceló.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: