"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/03/2011

El Consell Nacional de l'Aigua de l'Estat espanyol informa favorablement el Pla Hidrològic de les Illes Balears

Aquest pla, impulsat per la Conselleria de Biel Vicens i que protegeix totes les zones humides de les illes, rebrà el sus definitiu del Consell de Ministres en les properes setmanesEl conseller Gabriel Vicens, en la seva intervenció davant el Consell Nacional de l'Aigua, ha volgut destacar la tasca que s'ha duit a terme per part de la Direcció General de Recursos Hídrics en l'elaboració d'aquest nou pla hidrològic, per adequar-lo a les normatives europees i perquè anàs reforçat amb el màxim consens possible.


En trets generals el conseller ha volgut destacar el llarg procés de participació pública que s'ha duit a terme en el transcurs de la redacció del pla i dels compromisos que fins el 2027 assumeix. El nou Pla hidrològic serà juntament amb el de Catalunya dels primers en avançar-se en el camí de la directiva marc d'aigua europea.


El nou pla hidrològic garanteix la suficiència en l'abastament d'aigua amb una gestió integral i amb paràmetres de sostenibilitat i d'integració de costos. Garanteix també aconseguir un bon estat ecològic i de qualitat de totes les masses d'aigua (superficials, costaneres i subterrànies).


Una característica diferencial d'aquest nou Pla és la catalogació i delimitació de totes les masses d'aigua superficial, i per tant la protecció de totes les zones humides de les Illes Balears un total de 164 zones humides). La qual cosa és un avanç importantíssim en la protecció d'aquests hàbitats i la seva biodiversitat.


A diferència del Pla Hidrològic de Catalunya, els de les Illes Balears ha estat aprovat per unanimitat.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: