"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/03/2011

PSM-IV de Palma defensa una Via Connectora que suposa el mínim consum de territori davant els veïns de Son Sardina

Els candidats de la coalició es reuneixen amb un grup de veïnats per explicar el redimensionament del projecte així com per conèixer de prop les seves preocupacions i demandes del poble de CiutatAntoni Verger i Marisol Fernández han realitzat aquesta setmana una visita a Son Sardina per conèixer de prop les seves necessitats i explicar les solucions que proposa la coalició que encapçalen, PSM-IniciativaVerds. Aquesta és una reunió més dels candidats a l'Ajuntament de Palma per aprofundir en les preocupacions de tots els barris i pobles de Ciutat.

 

El candidat a la batlia de Palma, Antoni Verger, ha detallat el procés que ha dut a la coalició ha presentar al·legacions al projecte de la Via Connectora presentat pel Consell de Mallorca. “El 2008 varem acordar un model de carretera, convencional desdoblada, que després el departament de carreteres del Consell s'havia d'encarregar d'elaborar, però el que han presentat és una autopista”.

 

Verger ha respost els assistents sobre el traçat i les afectacions sobre el consum de territori, una de les màximes preocupacions dels veïns de Son Sardina. En aquest sentit, el candidat a Palma ha assegurat que la negociació actual amb el departament del Consell permetrà retornar al projecte inicial, contemplat dins el Pla Director Sectorial de Carreteres. “Això permetrà que si reduïm al mínim l'impacte desmesurat de les rotondes s'aconseguirà també la reducció màxima en les afectacions a les cases i les expropiacions”.

 

El candidat a Palma, a més, a recordat que el segon cinturó projectat per l’anterior govern del PP era molt agressiu amb l’entorn rústic de Son Sardina. “L’actual traçat és molt millot i suposa molt menys impacte sobre el territori i sobretot evita l’especulació urbanística dissenyant un projecte adaptat a les necessitats reals de mobilitat”. En aquest sentit, Verger ha remarcat la necessitat de millorar els accessos a Ciutat de Mercapalma i Alcampo i Son Espases.

 

Per la seva part, Marisol Fernández ha anunciat que el PSM-IniciativaVerds assumirà totes les propostes fetes pel veïnats de Son Sardina ja que es tracta de demandes ja previstes dins el programa electoral que encara està en procés d'elaboració. Entre les principals, cal destacar d'adopció de mesures urgents per reduir la perillositat de la circulació i la incorporació a la carretera de Sóller, així com potenciar la mobilitat sostenible amb l'ajut d'un aparcament dissuasori.

 

A més, Marisol ha reconegut que una de les prioritats de la coalició per a Son Sardina és establir la ruta verda de la Font de Mestre Pere que permetrà anar de Palma cap a Tramuntana a peu o en bicicleta.

 

En aquesta ocasió, Verger i Fernández han acudit a Son Sardina acompanyats pel candidat de la coalició a la Presidència del Consell de Mallorca, Joan Font, qui ha explicat als assistents a la trobada les fites més importants d’aquesta legislatura pel que fa a la protecció dels valors patrimonials, els avenços en serveis socials, en la defensa de la nostra llengua i cultura, protecció del territori, així com en el suport a les entitats locals i ajuntaments.

 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: