"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 29/06/2004

El PSM demana al Consell de Mallorca la creació d’un consell de garanties per a Ona Mallorca

El PSM considera que Ona Mallorca, la ràdio pública del Consell de Mallorca, ha de servir de model quant a pluralitat i de promoció de la llengua i la producció cultural pròpia. En aquest sentit, els nacionalistes han sol·licitat al Consell de Mallorca la creació d’un consell per a Ona Mallorca, format per professionals i representants dels grups polítics, que n’analitzi el contingut per tal de garantir-hi la llibertat ideològica, l’objectivitat i la pluralitat d’opinions.

El PSM creu que, ara que s’estan posant les bases del que ha de ser la ràdio i la televisió públiques autonòmiques, és el moment que el Consell de Mallorca, que disposa d’una emissora de ràdio de gestió pròpia, doni exemple i expliqui quin és el seu model radiofònic.

Per altra banda, el PSM també ha sol·licitat que s’estableixi per a Ona Mallorca un mínim d’un 25% d’emissió de música en català. Els nacionalistes consideren que els mitjans públics són els primers que han de difondre la cultura pròpia i posen de manifest que la música feta des de les Illes Balears i en català no té cap plataforma per a la seva promoció i difusió.

Així mateix, els nacionalistes consideren que, per tal de compensar l’absència d’emissores en llengua catalana, Ona Mallorca ha d’augmentar la presència de la llengua tant a les tertúlies com als programes, i ha de promocionar les pràctiques de bilingüisme passiu (si l’entrevistat entén el català l’entrevistador s’ha d’expressar en català).


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: