"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 19/03/2011

El PSM-IV-ExM s'oposa al projecte de Cala Estellencs

La coalici贸 prepara al路legacions al projecte de la Demarcaci贸 de Costes que preveu la destrucci贸 de posid貌nia amb la construcci贸 d'un espig贸 de 60 metres de longitud i l'aportaci贸 de m茅s de 5.500 m3 d'arena per regenerar la calaDemarcació de Costes de les Illes Balears manté en exposició pública en aquests moment el projecte anomenat “de recuperació i protecció de la platja de Cala Estellencs”. Es tracta d'un projecte que causarà un impacte paisatgístic i sobre el fons marí molt greu, ja que preveu la construcció d'un espigó de fins a 60 metres de longitud, gairebé més de la meitat de l'obertura de la cala.

 

El PSM-IniciativaVerds-Entesa considera que és un projecte desmesurat que suposarà una modificació artificial de la zona, però sobretot que pretén destruir una part molt important de les reserves de posidònia de Mallorca amb l'ocupació directa de l'espigó i indirecta per les alteracions submarines que es provocaran amb la seva construcció.

 

És necessari que el projecte prevegi solucionar els despreniments del penya-segat de la cala, però la coalició s'oposa a que s'inverteixin dos milions d'euros en perjudicar el litoral mallorquí amb una actuació tan agressiva i confia que Demarcació de Costes es replantegi el projecte.

 

Per tot això, la coalició ja està preparant unes al·legacions que presentarà en un breu termini de temps per mostrar la seva disconformitat amb el projecte, però sobretot per evitar que es destrueixi Cala Estellencs.

 

Així mateix, la coalició confia que l'informe que està elaborant la Comissió Balear de Medi Ambient es pronunciarà en contra d'aquest projecte, valorant el gran impacte mediambiental i paisatgístic que causaria.

 

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: