El PSM-IV de Palma proposa l’aprovació d’un canvi d’usos del barri de Canamunt per fomentar l’ocupació de locals alternativa als bars
Els candidats de la coalició a Ciutat es preocupen per la problemà tica del renou dels bars que dificulta la convivència amb els veïns des de fa més d’un any i aposten per mesures urgents que limitin la concessió de llicències de locals d’oci
Antoni Verger i Marisol Fernàndez s’han reunit amb l’associació de veïns de Canamunt Ciutat Antiga per analitzar de prop les reivindicacions d’uns dels barris amb més personalitat i història de Palma. Els candidats de la coalició PSM-IniciativaVerds han volgut conèixer de primera mà la problemàtica del renou i la difícil convivència entre els veïns i els usuaris dels bars.
És per això que tant els candidats com els representants de l’associació de veïns consideren necessari donar compliment a les ordenances de renous i les que atorguen les llicències d’activitats, a més de la recent aprovada ordenança reguladora de l’ús cívic dels espais públics de Ciutat, l’anomenada ordenança del “botellot”. En el mateix sentit, Verger i Fernández alerten que l’actual situació del barri de Canamunt podria esdevenir similar al nivell de conflictivitat succeït a la Llotja a la dècada dels 90.
Per evitar-ho, la coalició ha començat a estudiar quines mesures de caràcter urgent es poden prendre per tal de limitar el nombre de llicències que atorga l’Ajuntament als locals d’oci. D’aquesta manera es posaria fre a la multiplicació de bars que provoca renou al carrer, altera el descans dels veïns i no fomenta que altres tipus de comerços es loclitzin a la zona
El canvi de l’ordenança de regulació d’activitats de l’ús d’establiments públics de Canamunt permetrà que l’Ajuntament limiti de forma immediata la concessió de llicències d’obertura de nous locals d’oci, mentre es tramita l’aprovació d’un nou Pla especial de reforma integral d’usos del barri, un PERI, que requereix un període de temps més llarg”.
D’altra banda, s’han tractar altres assumptes com la necessitat de protegir el patrimoni del barri (edificis, locals comercials antics, etcètera.) i mantenir els que ja estan protegits. En aquest sentit, tant l’associació de veïns com Antoni Verger i Marisol Fernàndez coincideixen en què la declaració de BIC del Centre Històric de Palma permetria aquest nivell de protecció del patrimoni.
També s’ha tractat la manca de coordinació interdepartamental entre les àrees de l’Ajuntament de Palma, i en conseqüència els veïns consideren útil que la figura del regidor de districte tingui capacitat executiva per resoldre les qüestions que se li plantegin. En la mateixa línia, tots han coincidit en millorar l’operativitat dels Consells de Barri.
|