"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/03/2011

El PSM-EN lamenta que CiU voti, per primera vegada, contra una resolució unànime d’un parlament autonòmic

Els nacionalistes mallorquins consideren que els arguments esgrimits pel convergent Pere Macias per justificar l’oposició a la derogació dels decrets de prospeccions petrolieres a les costes d’Eivissa són “excuses de mal pagador”El PSM-Entesa Nacionalista lamenta que, per primera vegada en la història, els representants de Convergència i Unió a les Corts Generals espanyoles hagin votat en contra d’una resolució aprovada per un parlament autonòmic, en referència al vot contrari a la derogació dels decrets que permeten les prospeccions petrolieres entre les costes de València i Eivissa. Els grups parlamentaris de CiU, PSOE i PNB varen rebutjar l’esmena del senador del PSM-EN, Pere Sampol, per derogar aquests decrets. Anteriorment, el Parlament de les Illes Balears havia aprovat per unanimitat instar a les Corts espanyoles a derogar-los.

 

El senador nacionalista posa de manifest que fins ara els grups de CiU no s’havien posicionat mai en contra de mesures legislatives que havien estat proposades o demanades per un parlament o assemblea legislativa d’una Comunitat Autònoma. Sampol es manifesta decebut perquè CiU hagi violat aquesta tradició justament en una qüestió en què el Parlament de les Illes Balears s’hi havia pronunciat de manera unànime.

 

D’altra banda, respecte a l’argument que l’esmena referida a les prospeccions s’introduïa a un projecte de llei que no hi tenia res a veure, el senador del PSM-EN contesta que aquesta és una pràctica habitual a les Corts espanyoles, i que va ser introduïda precisament per partits com PP, PSOE i CiU. Com a exemples recents, hi ha l’anomenada “Llei Sinde” (una disposició final inclosa dins la Llei de l’Economia Social que consisteix en un conjunt de mesures per modernitzar l’economia espanyola en els sectors financer, empresarial i mediambiental) o les esmenes introduïdes a la Llei de Cooperació Internacional modificar la Llei de Caixes.

 

Aquest darrer cas és flagrant, segons Sampol, perquè tant el PSOE, com PP i CiU hi queden retratats ja que hi van presentar esmenes per modificar el sistema financer a través d’una llei que no tenia res a veure amb els seus objectius. Per tot plegat, Sampol afirma que els arguments esgrimits ahir a Palma pel diputat de CiU al Congrés, Pere Macias, són “excuses de mal pagador”.

 

Finalment, Pere Sampol posa de manifest la nul·la capacitat d’influència política de Convergència per les Illes (partit liderat pel diputat i expresident d’UM, Josep Melià), que es reclama referent de CiU a les Illes Balears però no és capaç d’aconseguir que els seus aliats respectin al Congrés dels Diputats la voluntat unànime del Parlament del nostre país.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: